Ολοκληρώθηκε η παράδοση και η διανομή αγαθών προς τους πληγέντες της Δυτικής Αττικής (22/12)

22/12/2017 - 16:00

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 22/12 η παράδοση και η διανομή των υλικών αγαθών προς τους πληγέντες της Δυτικής Αττικής, που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της καμπάνιας «Δίπλα στους πληγέντες», την οποία συνδιοργάνωσαν η «Αλληλεγγύη για Όλους», ο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5» και το portokaliradio.gr, με τη συμμετοχή δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, σε μια προσπάθεια στήριξης κι ανακούφισης των συνανθρώπων μας που επλήγησαν εξαιτίας της πρωτοφανούς καταστροφής και κακοκαιρίας. 

Η συγκέντρωση των αγαθών και η καταγραφή τους από την Αθήνα αλλά και από το πανελλαδικό δίκτυο του «105,5 στο Κόκκινο» (Θεσσαλονίκη - 93,4 στο Κόκκινο, Καβάλα - 102,8 στο Κόκκινο, Ρόδος - 103,7 στο Κόκκινο, Νάξος - 105,4 Μεσόγειος Στο Κόκκινο, Πάτρα - 107,7 στο Κόκκινο και Ηράκλειο Κρήτης - 88,4 στο Κόκκινο), πραγματοποιήθηκε στην αποθήκη της «Αλληλεγγύης για Όλους» στο ΚΤΕΟ Μάνδρας Αττικής. Αμέσως μετά την αποστολή των ειδών στην Αθήνα, τα είδη συσκευάστηκαν σε κούτες από αλληλέγγυους εθελοντές.

Η βοήθεια που συγκεντρώθηκε, μεταφέρθηκε σήμερα στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου (κτίριο Μπουμπούση), όπου πραγματοποιήθηκε η παράδοση και η διανομή τους απευθείας προς τους πληγέντες. Συνολικά, διατέθηκαν: 20 τόνοι με νερό, 2,2 τόνοι τροφίμων, 376 κιλά με είδη καθαρισμού και ατομικής υγιεινής, ενώ τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν, θα διατεθούν σε Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία της Δυτικής Αττικής.

Ευχαριστούμε τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, τις συλλογικότητες, τους συλλόγους και κάθε πολίτη ξεχωριστά που ανταποκρίθηκε στο αλληλέγγυο κάλεσμά μας. Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι μέσα από την αλληλεγγύη μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα.

Οι φορείς, οι δομές και οι συλλογικότητες που συνέβαλλαν στην καμπάνια:

Δίκτυο Αλληλεγγύης Διονύσου, Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγίας Παρασκευής, Ενεργοί Πολίτες Νέου Ψυχικού – Φιλοθέης – Ψυχικού, Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Μάνδρας Αττικής, Στάση Ζωής, Ιατρείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας, Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Ιλίου, Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Φυλής, Δικαιόπολις Νέου Κόσμου, Ατραπός Κηφισιάς, ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ ΣΥΝ.Π.Ε. Κόρινθος, Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Δίκτυο Αλληλεγγύης Ανατολικής Αττικής, Σύνδεσμο Φιλίας και Αλληλεγγύης των λαών «Λαύριο-Αλέξινατς», Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Ναυπακτίας «Όλοι Μαζί», Σύλλογος «Απανταχού Φλωριαδιτών» Αιτωλοακαρνανίας, Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Καλαμάτας, Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου, Κίνηση Αλληλεγγύης Πατησίων 5ης Δημοτικής Κοινότητας, Δίκτυο Αλληλεγγύης Δάφνης – Υμηττού.

Πληροφορίες:

Ενημέρωση από το πανελλαδικό δίκτυο του «105,5 στο Κόκκινο» και από το www.stokokkino.gr, Facebookhttps://www.facebook.com/1055stokokkino/?ref=br_rs, «Πορτοκαλί ραδιόφωνο» www.portokaliradio.gr και facebook https://www.facebook.com/portokaliradiogr-1531348577122256/?ref=bookmarksκαι από την ιστοσελίδα www.solidarity4all.gr και facebook: «Αλληλεγγύη για Όλους» https://www.facebook.com/solidarity4all/