Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία: H ρατσιστική τρομοκρατία των νεοναζί στον Πειραιά δεν θα περάσει

30/11/2017 - 13:00

Η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία συμμετέχει στη διοργάνωση αντιρατσιστικής συγκέντρωσης και παρέμβασης - πικετοφορίας στο παζάρι του Πειραιά την Κυριακή 10/12 «για να καταγγείλουμε και να καταδικάσουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις που έγιναν στον χώρο και να απαιτήσουμε το κλείσιμο των γραφείων της Χ.Α. και τη σύλληψη της ομάδας κρούσης 'Κρυπτεία'».

Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!  - ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!

Όσο η δίκη της Χρυσής Αυγής προχωρεί προς την ολοκλήρωσή της και οι καταθέσεις των μεταμελημένων μελών της αποκαλύπτουν πλήρως τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης, τόσο πυκνώνουν οι τραμπουκισμοί της και οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε μετανάστες και αντιφασίστες, ακόμα και σε παράγοντες της δίκης έξω από τα δικαστήρια. Και τόσο αποκαλύπτεται ότι το γενικό στρατηγείο των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής ήταν και είναι τα γραφεία τους στον Πειραιά, με επικεφαλής διαβόητα και πασίγνωστα πρωτοπαλίκαρά της.

Τελευταία κρούσματα οι δύο ξεχωριστές ρατσιστικές επιθέσεις που έγιναν στις 22/11 μέρα μεσημέρι στην περιοχή του παζαριού (Πλατεία Ιπποδαμείας) του Πειραιά, όπου ξυλοκοπήθηκαν άγρια με σιδερογροθιές και κλωτσιές στο στομάχι ένας Αφρικανός και ένας Πακιστανός μετανάστης από ομάδα κρούσης συνολικά πέντε νεοναζιστών οι οποίοι τους κραύγαζαν να φύγουν από την Ελλάδα. Το πρωί της ίδιας μέρας στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης φασιστικά στοιχεία επιτέθηκαν σε πρόσφυγες που προσπαθούσαν να στήσουν τις σκηνές τους και σε παριστάμενους δημοσιογράφους. Είχε προηγηθεί οργανωμένη ρατσιστική επίθεση στις 19/11 το μεσημέρι κατά Αφγανού πρόσφυγα στην Πλατεία Αμερικής από εξαμελή μηχανοκίνητη ομάδα κρούσης νεοναζιστών με στολές παραλλαγής και σιδερογροθιές. Στις 29/10 στο 144ο Δημοτικό Σχολείο στα Σεπόλια μέλη της ναζιστικής οργάνωσης προπηλάκισαν παιδιά και γονείς της Πακιστανικής Κοινότητας και ματαίωσαν την έναρξη των μαθημάτων τους. Στις 20/10 το βράδυ, μετά την μαζική αντιφασιστική διαδήλωση στο κέντρο του Πειραιά, φασίστες επιτέθηκαν στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Φαβέλα στο Μικρολίμανο. Στις 11/10 τη νύχτα δεκαμελής μηχανοκίνητη νεοναζιστική ομάδα κρούσης επιτέθηκε και τραυμάτισε αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ. Στις 7/10 πενταμελής ομάδα κρούσης με σιδερογροθιές κακοποίησε άγρια δύο μετανάστες στα χωράφια του Ασπρόπυργου. Κι ο κατάλογος δεν έχει τέλος...

Η αλληλέγγυα οργάνωση εθελοντών Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών από την ίδρυσή της το 2015 αγωνίζεται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για την ομαλή ένταξή τους στην τοπική κοινωνική και οικονομική ζωή και για την ενίσχυση του αντιπολεμικού κινήματος για ειρήνευση στις χώρες προέλευσης των προσφύγων. Θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας και καθήκον της κοινωνίας μας να εξασφαλίσει για τους πρόσφυγες και μετανάστες τις ίδιες συνθήκες ελευθερίας και ασφάλειας που απολαμβάνουμε όλοι μας. Καλούμε την Πολιτεία να εκπληρώσει αυτήν την υποχρέωσή της και τις δημόσιες υπηρεσίες να κάνουν τη δουλειά τους προς την κατεύθυνση αυτή. Αλλά κυρίως κάνουμε έκκληση προς την κοινωνία των πολιτών και τις οργανώσεις της και σε κάθε πολίτη χωριστά, να απομονώσουμε τους νεοναζί  τραμπούκους της Χρυσής Αυγής και να καταστήσουμε πλέον αδύνατη την αποτρόπαιη δράση τους, η οποία στοχεύει ανθρώπους που ζήτησαν εδώ προστασία και καταφύγιο  από τη βία και τα δεινά του πολέμου.

Ειδικά για τον Πειραιά, όπου εδρεύει το στρατηγείο της υπόδικης εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης, και τις γειτονιές της (Πέραμα, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Νίκαια κλπ.) που πλήρωσαν ακριβά την τρομοκρατική και δολοφονική δράση της, με αποκορύφωμα την οργανωμένη εκτέλεση του Παύλου Φύσσα, απαιτούμε:

1. Να κλείσουν αμέσως τα δήθεν πολιτικά γραφεία - στην πραγματικότητα εγκληματικά άντρα - τoυ νεοναζιστικού μορφώματος στην Πλατεία Κοραή και στο Πέραμα.

Για το θέμα αυτό ζητούμε τα Δημοτικά (και Κοινοτικά όπου υπάρχουν) Συμβούλια του ευρύτερου Πειραιά να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις. Επίσης να τοποθετηθούν οι πολιτιστικοί, επιστημονικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι, τα εργατικά συνδικάτα, οι δημοτικές κινήσεις και όλες οι συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο Πειραιά.

2. Να κινητοποιηθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά - στην οποία τα επιχειρησιακά στελέχη των νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου που εδρεύουν σε διπλανό κτήριο είναι πολύ γνωστά - για την άμεση σύλληψη των πέντε νεοναζιστών αυτουργών της τελευταίας ρατσιστικής επίθεσης στην Πλατεία Ιπποδαμείας. Να επιληφθεί η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας και να ασκηθεί πίεση για να επιταχυνθούν και να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Δηλώνουμε τη διαρκή υποστήριξη και διαθεσιμότητά μας για κοινές ενωτικές αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις μαζί με όλες τις συλλογικότητες του ευρύτερου Πειραιά που μάχονται τον φασισμό. Καλούμε σε εγρήγορση και συμπαράταξη για την εξάλειψη της ρατσιστικής τρομοκρατίας όλους τους συμπολίτες μας που αγκάλιασαν και στήριξαν έμπρακτα τους πρόσφυγες στο λιμάνι και ζουν αρμονικά με τους παλιότερους μετανάστες στις κατά μεγάλο μέρος προσφυγικές γειτονιές του Πειραιά. Όπως έδειξε η πρόσφατη εμπειρία στη Νίκαια, η φασιστική συμμορία μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο με τη μαζική κινητοποίηση των πολιτών και τη συνεργασία των ποικίλων οργανώσεών τους. 

Ζητούμε από την κυβέρνηση να ανοίξει χωρίς άλλη καθυστέρηση τα παραμεθόρια νησιά και να εγκαταστήσει τους πλεονάζοντες πρόσφυγες στην ενδοχώρα, κάτι που δεν απαγορεύει ούτε κι αυτή η διαβόητη και διάτρητη κοινή δήλωση ΕΕ - Τουρκίας, για να εκτονωθεί η εκεί εκρηκτική κατάσταση που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τους συσσωρευμένους σε ανεπαρκείς εγκαταστάσεις πρόσφυγες, δημιουργεί ασφυκτικές πιέσεις στις τοπικές κοινωνίες και ρίχνει λάδι στις ρατσιστικές φωτιές που προσπαθούν να ανάψουν εκεί οι φασίστες, παρασύροντας μέρος των τοπικών πληθυσμών...

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της Παμπειραϊκής να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τα  σκλαβοπάζαρα προσφύγων της Βόρειας Αφρικής, το οποίο οργανώνουν οι Αφρικανικές Κοινότητες και άλλες οργανώσεις στο Σύνταγμα το Σάββατο 2/12 στις 3 μ.μ., με σύνθημα: "Όχι ξανά σκλάβοι στην Αφρική! Καταργήστε τις συμφωνίες της ντροπής ΕΕ με Λιβύη και Τουρκία."

Η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία συμμετέχει στη διοργάνωση αντιρατσιστικής συγκέντρωσης και παρέμβασης - πικετοφορίας στο παζάρι του Πειραιά την Κυριακή 10/12 για να καταγγείλουμε και να καταδικάσουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις που έγιναν στον χώρο και να απαιτήσουμε το κλείσιμο των γραφείων της Χ. Α. και τη σύλληψη της ομάδας κρούσης 'Κρυπτεία', η οποία με θράσος ανέλαβε δημόσια την ευθύνη των επιθέσεων αυτών. Η παρέμβαση θα γίνει σε συντονισμό με όλες τις αντιρατσιστικές δυνάμεις  του Πειραιά, καθώς και με το σωματείο των μικροπωλητών του παζαριού, στο οποίο εργάζονται πολλοί μετανάστες. Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση για την ώρα και τον χώρο συγκέντρωσης και εκκίνησης της πικετοφορίας. 

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της Παμπειραϊκής κι όλους τους αντιρατσιστές συμπολίτες μας να δώσουμε δυναμικό 'παρών' στην κινητοποίηση αυτή για να στείλουμε παντού το μήνυμα: Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Το  Δ.Σ. της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών

https://www.facebook.com/groups/PAMPIRAIKI/