ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 7-8 Μαϊου

06/05/2022 - 13:15
Με αφορμή τη μεγάλη αντιπολεμική συναυλία της Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος (ΣΜΒΕ) από κοινού με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο (ΠΜΣ), καλεί αδελφά σωματεία και συλλογικότητες σε όλη την Ελλάδα να διοργανώσουν αντιπολεμικές δράσεις πολιτισμού το διήμερο 7-8 Μάη, μετατρέποντάς το σε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ.
Όσοι ανταποκριθούν στο κάλεσμα καλούνται να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές στα emails, Σ.Μ.Β.Ε. (smve22@gmail.com) και Π.Μ.Σ. (parartthesspmu@outlook.com), ώστε να προστεθούν στον χάρτη που θα δημοσιεύσουμε και επίσης αν θέλουν μπορούν να μας στείλουν και έναν σύντομο χαιρετισμό.
Κατα την διάρκεια της συναυλίας θα αναφερθούν τα ονόματα των πόλεων που συμμετέχουν και θα διαβαστούν οι χαιρετισμοί.
Καθώς στη συναυλία θα υπάρχει video wall, δίνεται η δυνατότητα να προβληθεί και κάποιο σύντομο βίντεο από τις αντιπολεμικές δράσεις των άλλων πόλεων.
Ακολουθεί το κείμενο με το πολιτικό πλαίσιο της αντιπολεμικής συναυλίας.
Αντιπολεμική Συναυλία στη Θεσσαλονίκη
Ενάντια στη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Ενάντια σε κάθε εισβολή, σε κάθε επεκτατική και φασιστική πολιτική
Αλληλεγγύη σε όλους τους πρόσφυγες
1) Καταδικάζουμε τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό Ρωσίας, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ & ΕΕ, κυρίως όμως τα φονικά αποτελέσματά του σε βάρος του λαού της Ουκρανίας.
2) Καμία στρατιωτική εμπλοκή ή άλλου είδους συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο, πέρα από την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.
3) Αλληλεγγύη σε όλους και όλες τους/τις πρόσφυγες και πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων τους.
4) Κατάργηση των πυρηνικών όπλων.