Παράδοση Τροφίμων σε Ευάλωτους Ρομά της Κάτω Αχαγιάς

28/06/2021 - 13:15

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, κλιμάκιο της  «Αλληλεγγύης για Όλους» ,του Στεκιού Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Πάτρας «εκεί στο Νότο» και του Στεκιού προσφύγων και μεταναστών Πάτρας, πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Κάτω Αχαγιά και παρέδωσαν ποσότητα τροφίμων στους εκπροσώπους του Συλλόγου της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ (Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά καθώς κα εκπροσώπους του Συλλόγου Νεολαίας και Γυναικών Ρομά «ο 'Αγιος Γεώργιος». Μαζί μας ήταν ο τέως βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης.
Ενημερωθήκαμε από τους εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά της περιοχής, σχετικά με τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής και την εγκατάλειψη τους την περίοδο της επιδημίας από την κυβέρνηση. Διαπιστώσαμε και οι ίδιοι την εικόνα πολλαπλασιασμού των ευάλωτων και την έλλειψη οποιασδήποτε ιατρικής και κοινωνικής παρέμβασης.
Παραδώσαμε στους εκπροσώπους του Συλλόγου 2,5  τόνους  τροφίμων, κυρίως πατάτας, για να  μοιρασθούν στους καταγεγραμμένους ευάλωτους της περιοχής.
Επίσης ποσότητα τροφίμων παραδόθηκε στους εκπροσώπους του Στεκιού Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Πάτρας «εκεί στο Νότο», για να παραδοθούν στο στέκι Μεταναστών Πάτρας.  
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα παραγωγών Χιλιωμοδίου Κορινθίας και τον φίλο γεωπόνο Γιάννη Κατσιμπούλα για την συνεργασία. Είναι σημαντικό σε αυτή την συγκυρία να υπάρχει συνεργασία και αλληλεγγύη ανάμεσα σε διαφορετικές παραγωγικές και κοινωνικές ομάδες.
Ευχαριστούμε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ  Σια Αναγνωστοπούλου και τον Κώστα Μάρκου για την βοήθεια τους στην επιτυχία της προσπάθειας μας.