Το Πορτοκαλί προς το 2019

01/10/2018 - 12:30

Στην τελική ευθεία για το νέο site και το νέο πρόγραμμά του βρίσκεται το Πορτοκαλί Ραδιόφωνο. Εντός Οκτωβρίου, ο νέος ιστότοπος του σταθμού θα είναι προσβάσιμος σε όλους και πέρα από τις αισθητικές διαφορές που θα έχει σε σχέση με το προηγούμενο site, υιοθετεί σειρά καινοτομιών καθιστώντας το ένα από τα πλέον προσβάσιμα και ευδιαχείριστα site διαδυκτιακών ραδιοφώνων στην Ελλάδα.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον της Lo-media και του περιοδικού NNN-ARBEIDEREN της Νορβηγίας τράβηξε το Πορτοκαλί Ραδιόφωνο. Ο δημοσιογράφος Jan-Erik Østlie, στο πλαίσιο του οδοιπορικού του στην Ελλάδα μετά τη λήξη του 3ου μνημονίου, επισκέφτηκε το portokaliradio.gr. Σκοπός της επίσκεψής του ήταν να καταγράψει και να κατανοήσει το ρόλο του ραδιοφώνου της Αλληλεγγύης κατά την περίοδο της κρίσης αλλά και τα επόμενα βήματα που σχεδιάζονται. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε στην καταγραφή της λειτουργίας του ραδιοφώνου και στις υποδομές του.

Ο Jan-Erik Østlie ο οποίος καταγράφει κυρίως δράσεις κινημάτων και συλλογικοτήτων από όλη την Ευρώπη, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υβριδική λειτουργία του Ραδιοφώνου, τη σχέση του με την Αλληλεγγύη για Όλους αλλά και τις σχέσεις του ραδιοφώνου με τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα και κυρίως, με τα κόμματα της αριστεράς.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι ήδη από την αρχή του 2017 το νορβηγικό ραδιόφωνο βρίσκεται σε φάση μετάβασης από την αναλογική εκπομπή των FM/AM στην ψηφιακή εκπομπή μέσω διαδικτύου και υπό αυτή την οπτική είναι ιδιαίτερα σημαντική η εκδήλωση ενδιαφέροντος για ένα ραδιόφωνο που στηρίζεται εξίσου στην εθελοντική συμβολή των παραγωγών του και στην ταυτόχρονή στήριξή του από μέρος του ελληνικού κοινοβουλίου και δη, της ριζοσπαστικής αριστεράς.

portokaliradio.gr