Στήριξε και εσύ Οικονομικά την ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑ!

22/10/2020 - 10:15

Η πανδημία του κορονοϊού επηρέασε τις ζωές όλων μας. Η Ετεροτοπία μας, δεν μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη. Γι’ αυτό τον λόγο ξεκινάμε αυτή την καμπάνια για να εξασφαλίσουμε την βιωσιμότητα του χώρου μας και των δραστηριοτήτων του. Επιδιώκοντας να συνεχίσουμε να επηρεάζουμε θετικά την κοινότητα μας και να κάνουμε τον κόσμο μας πιο πολύχρωμο / λιγότερο γκρι. 

Από το 2010, η Ετεροτοπία αποτελεί κοινωνικό χώρο με ποικίλες δράσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, διαμορφώνοντας ένα ζωντανό αντιπαράδειγμα ως προς την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό, κόντρα στη λογική του ατομισμού και της εμπορευματοποίησης κάθε πτυχής της σύγχρονης καθημερινότητας.

  1. Περισσότεροι από 1000 μαθητές, από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κατά κύριο λόγο, συμμετείχαν στα αλληλέγγυα μαθήματα της Ετεροτοπίας.
  2. Από αυτούς, το μεγαλύτερο ποσοστό κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω του αλληλέγγυου σχολείου μας και να βρεθούν ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά τους.
  3. Περισσότερες απο 500 ώρες μαθημάτων Ελληνικών σε πρόσφυγες και μετανάστες, στηρίζοντας ενεργά της κοινωνική τους ένταξη στην ελληνική κοινωνία.
  4. Με περισσότερες απο 200 καμπάνιες συλλογής ειδών ανάγκης και Εκατοντάδες Σάββατα έξω από τα σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μας, πλαισιώνουμε το ‘’Καλάθι αλληλεγγύης’’.
  5. Περισσότερες από 200 οικογένειες που βρίσκονταν σε ανάγκη, υποστηρίχθηκαν μέσω της παροχής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.
  6. Στην αυγή της προσφυγικής κρίσης, η Ετεροτοπία οργάνωνε καθημερινές επισκέψεις σε προσφυγικά camps στη Βόρεια Ελλάδα, διαμοιράζοντας φαγητό και ρουχισμό σε πρόσφυγες αιτούντες άσυλο.

    7. Αντιπροσωπεία των μελών μας επισκέφθηκε τα καταστήματα κράτησης της Θεσσαλονίκης πάνω από 20 φορές, δείχνοντας έμπρακτα της αλληλεγγύη της στους κρατουμένους, τόσο τον καιρό της πανδημίας, αλλά και για να συζητήσει για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν αυτή τη μερίδα της κοινωνίας.

    8. Περισσότερα απο 300 πολιτιστικά event φιλοξενήθηκαν στο χώρο μας!

    9. Η Ετεροτοπία από την απαρχή της λειτουργιάς της στάθηκε δίπλα τους νέους καλλιτέχνες της πόλης, φιλοξενώντας στο χώρο της πρόβες ομάδων καθώς και δρώμενα ανθρώπων που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον πολιτιστικό τομέα.

    Μπορούμε όμως να αποδεχθούμε ότι αυτό είναι το κύκνειο άσμα της Ετεροτοπίας;
    Φυσικά και όχι!
    Είναι πάντα όνειρό μας να καταφέρνουμε περισσότερα!

    Η πανδημία του κορονοϊού όμως χτύπησε και σε μας την πόρτα, όπως και σε τόσους άλλους κοινωνικούς χώρους της Θεσσαλονίκης. Πλέον, διακυβεύεται ακόμη και η ίδια μας η βιωσιμότητα. Τα λειτουργικά έξοδα του χώρου, στα τόσα χρόνια λειτουργίας του, καλύπτονταν εξ’ ολοκλήρου μέσω  της οικονομικής ενίσχυσης που  προέκυπτε από τις ίδιες της τις δράσεις. Οι δράσεις όμως αυτές πλέον, εφόσον δεν μπορούν να υπάρξουν εναρμονιζόμενες με τα υγειονομικά μέτρα, δεν μπορούν να καλύψουν και τα αναγκαία έξοδα συντήρησης, πόσο μάλλον να εγγυηθούν την οικονομική βιωσιμότητα του εγχειρήματος.

    Μέχρι την 3η του Νοέμβρη, καλούμαστε να διαθέσουμε πόρους ύψους 2000 ευρώ για να εξασφαλίσουμε την ύπαρξη του ίδιου του κυττάρου της εναλλακτικής οπτικής μας στην κοινωνία. Η πανδημία έφερε την Ετεροτοπία σε σημείο κομβικό οικονομικά, ούτος ώστε πλέον να είναι απαραίτητη η συνεισφορά  κάθε αλληλέγγυας/ου. Κάθε ενίσχυση μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο.

    Μέσω του site μας, αλλά και της σελίδας μας στο Facebook, θα επικοινωνούμε τακτικά κάθε διάθεση της όποιας συνεισφοράς, διασφαλίζοντας της αξιοπιστία της καμπάνιας.

    Τράπεζα/Bank: NATIONAL BANK OF GREECE / ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
    BIC: ETHNGR AA
    Λογαριασμός/Account Number 040/018328-82
    IBAN: GR35 0110 0400 0000 0400 1832 882
    Δικαιούχος/Bank Account Name: ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ & ΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ / TAMEIO STIRIKSIS PROTOVOULION & DOMON KOINONIKIS ALLILEGYIS (SUPPORT FUND FOR SOLIDARITY INITIATIVES AND GRASSROOTS)
    Αιτιολογία/Reason: “Donation for Eterotopia”

    Μην ξεχάσεις να αναφέρεις ότι η δωρεά σου αφορά την ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑ. Επιπλέον, στείλε μας ένα email στο eterotopiathess@gmail.com προκειμένου να μας ενημερώσεις για τη δωρεά σου και αν θες να φαινεται το όνομα σου δημόσια στην παρακάτω λίστα.