Θρυαλλίδα... και πάμε ξανά!

22/10/2018 - 14:00

Νέα εποχή για τον Σύλλογο πολιτιστικής και κοινωνικής παρέμβασης ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ. Η δράση ξαναρχίζει, με νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο εξελέγη στη Γενική Συνέλευση της 11ης Οκτωβρίου.

Το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: 
 
Πρόεδρος: Αγγελή Ολυμπία
Αντιπρόεδρος: Σαλταγιάννης Βασίλης
Γραμματέας: Πολίτη Αναστασία
Ταμίας: Φίλιος Λάμπρος
Μέλη: Κονιωτάκη Αννα , Μπατζιά Ντίνα , Φωτοπούλου Τέσυ.
 
Ποιοι είμαστε
 
Ο Σύλλογος κοινωνικής και πολιτιστικής παρέμβασης «Θρυαλλίδα» δημιουργήθηκε στο τέλος του 2012, στο πλαίσιο του πολύμορφου κινήματος αλληλεγγύης που ξεκίνησε την εποχή της σκληρής κρίσης για τη χώρα, από μία ομάδα ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής Θησείου - Πετραλώνων που δραστηριοποιούνταν ήδη στο γειτονιά. 
 
Η «Θρυαλλίδα» είναι μία δομή στην οποία οι αποφάσεις λαμβάνονται από όλους όσους συμμετέχουν στις δράσεις μας. Μεταξύ των στόχων ήταν και είναι να βοηθήσουμε κι εμείς με τις δυνάμεις μας στην αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, με την ενεργοποίηση της ισότιμης συμμετοχής, μέσα από δράσεις αλληλεγγύης και πολιτισμού. 
 
Για μας έχει ιδιαίτερη αξία η ενεργός συμμετοχή ανθρώπων διαφορετικών κοινωνικών τάξεων, διαφορετικών πολιτικών εντάξεων , διαφορετικών ιδεολογικών πεποιθήσεων, καθώς θεωρούμε πως δημιουργεί μια νέα κοινωνική συνείδηση που αμφισβητεί ευθέως την ιδεολογία του ατομικισμού, της ιδιοτέλειας, της ανάθεσης , του ακραίου ανταγωνισμού και του κοινωνικού αυτοματισμού και βάλει κατευθείαν στη καρδιά του ιδεολογικού πυρήνα του νεοφιλελευθερισμού και του φασισμού.
 
Μέχρι το τέλος 2016 πραγματοποιήσαμε συλλογή και διανομή τροφίμων, ενώ μέχρι και το 2017 λειτούργησαν ο στόχος είναι να συνεχίσουν να λειτουργούν τα προγράμματα για παιδιά “βοήθεια για το σχολείο” και θεατρικό παιχνίδι. Για ενήλικες μαθήματα παραδοσιακών χορών, Ισπανικών, Τουρκικών,  yoga , τσι κουνγκ και σιν τάι ντο, ενώ λειτουργεί και Θεατρική ομάδα ενηλίκων.
 
Η «Θρυαλλίδα» δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον πολιτισμό, κι έχει οργανώσει πλήθος πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ενώ συνεχίζεται η συγκέντρωση φαρμάκων για Κοινωνικά Φαρμακεία και για τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, τα Ανταλλακτικά παζάρια ρούχων και συγκέντρωση ρούχων σε ειδικές περιπτώσεις και η συνεργασία με δομές Αλληλεγγύης αλλά και πολιτιστικούς φορείς.
 
Γιατί Θρυαλλίδα;
 
Η Θρυαλλίδα είναι το φυτίλι, η αφορμή. Η φωτιά είναι η συλλογικότητα.
 
Η ενεργή συμμετοχή των γειτόνων μας, κάνει πιο ενεργή και ζωντανή τη «Θρυαλλίδα». 
 
Ο Σύλλογος για να συνεχίσει όχι απλά να υπάρχει, αλλά να πραγματοποιεί δράσεις, χρειάζεται την ενεργή συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής, τους δασκάλους, τους εθελοντές, τα μέλη που βοηθούν με τις συνδρομές τους και όποιον έχει ιδέες, έμπνευση και βούληση για συλλογική δουλειά.
 
Σας περιμένουμε!