Θρυαλλίδα: Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των χειροτεχνών

26/10/2018 - 12:00

Η Θρυαλλίδα σαν σύλλογος κοινωνικής και πολιτιστικής παρέμβασης τάσσεται ΥΠΕΡ της παραμονής των πιστοποιημένων χειροτεχνών - καλλιτεχνών στον πεζόδρομο της Απ. Παύλου. Γνωρίζουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία τους σέβεται τον χώρο, και αναγνωρίζουμε ότι εκτός από πολιτισμό δίνουν και ζωή στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης η ύπαρξη τους συνεισφέρει στην ασφάλεια της περιοχής ειδικά τις βραδινές ώρες. 

Η Πολιτεία οφείλει να προστατέψει το χώρο απ' οποιουσδήποτε άλλους μικροπωλητές παρεισφρύουν (πχ. πωλητές βιομηχανικών προϊόντων), καθώς επίσης και από στοιχεία που επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά. Κυρίως όμως οφείλει να κατανοήσει και αποδεχτεί ότι ο δημόσιος χώρος δεν μπορεί να φιλοξενεί μόνο τραπεζοκαθίσματα, αποκλείοντας άλλες δραστηριότητες που χαρίζουν ζωντάνια στο ευρύτερο ιστορικό κέντρο και κυρίως επιτρέπουν σε φτωχούς συμπολίτες μας να επιβιώνουν με αξιοπρέπεια. 

Είναι απαράδεκτο ο Δήμος Αθηναίων να χρησιμοποιεί τον νόμο σαν εργαλείο εξόντωσης και εξαθλίωσης αδύναμων συμπολιτών μας, προτείνοντας λύσεις που ανάγονται στην σφαίρα του αστείου. 

Ζητούμε να σταματήσουν η καταστολή και οι απειλές και να επιτραπεί στους χειροτέχνες του Θησείου να ανοίξουν τους πάγκους τους ξανά. Ζητούμε να εισακουστούν οι προτάσεις τους από τους υπεύθυνους του Δήμου Αθηναίων ώστε να βρεθεί λύση που να συνάδει με την κοινή λογική και να επιτρέπει την επιβίωση τους. Η πόλη μας δεν έχει ανάγκη κι άλλα μέτρα «εξευγενισμού» και «καθαρότητας» που εξυπηρετούν συμφέροντα και σκοπούς ελάχιστων «εκλεκτών», και που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τους πολίτες και την πόλη. 

Η Θρυαλλίδα δηλώνει ότι θα στηρίξει κινήσεις ειλικρινούς και ουσιαστικού διαλόγου, προσβλέποντας σε λύσεις ουσίας, μακρυά από ανάλγητες και εκβιαστικές λογικές αποκλεισμού και εξαιρέσεων.