Δίκτυο Αλληλεγγύης Ρεθύμνου -Χωρίς Μεσάζοντες

Τροφή, Χωρίς Μεσάζοντες
Παρουσιαση της δομης

Είμαστε μια ομάδα καταναλωτών και παραγωγών στο νομό Ρέθυμνου.

Επιδιώκουμε να δραστηριοποιηθούμε στον τομέα της αλληλέγγυας οικονομίας και του πολιτισμού, ως απάντηση στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική κρίση που βιώνουμε.

Αποφασίσαμε να ενταχθούμε στο Πανελλαδικό Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες θεωρώντας ότι σπάζοντας τις αλυσίδες εξάρτησης παραγωγών και καταναλωτών από πολυεθνικές εταιρίες χονδρικής και λιανικής πώλησης, αποκτούμε τον έλεγχο σε ένα βασικό στοιχείο της ζωής μας: τη διατροφή και τον τρόπο παραγωγής και διάθεσής της.

Επιδιώκουμε την προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, βασιζόμενοι σε σχέσεις αμοιβαιότητας, αμεσότητας, εγγύτητας και εμπιστοσύνης μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών, μακριά από φασιστικές και ρατσιστικές ιδέες και πρακτικές. Λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας μέσω συνελεύσεων, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Επιδιώκουμε να προσφέρουμε ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα, βιολογικά όπου είναι δυνατό, στηρίζοντας μεθόδους παραγωγής μη επιβλαβείς προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον και δίνοντας προτεραιότητα στην τοπική παραγωγή.

Επιδιώκουμε τη διαμόρφωση δίκαιης τιμής στα προϊόντα που διακινούμε, που να εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση παραγωγών και καταναλωτών και την ποιότητα των προϊόντων. Η τιμή είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις τιμές της κυρίαρχης αγοράς (καθώς παρακάμπτει το κέρδος χονδρεμπόρων και πολυεθνικών αλυσίδων σουπερμάρκετ), αλλά όχι πάντα, καθώς μια φαινομενικά χαμηλή τιμή μπορεί να διαμορφώνεται με επιζήμιες μεθόδους για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, δουλοποίηση των εργαζομένων στο εξωτερικό και εσωτερικό, νοθεία, χημικά πρόσθετα, κλπ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ρέθυμνο
Π.Ε. Ρεθύμνης
Τηλ: 
6987172643
Υλικά