Καταναλωτικός Συνεταιρισμός ΠΑΝΔΩΡΑ

Συνεταιρισμοί - Αλληλέγγυο Εμπόριο
Παρουσιαση της δομης

Είναι αλήθεια ότι, μια φορά κι’ έναν καιρό, στην Ελλάδα, στην Πατρίδα μας, καλλιεργούσαμε τη γη μας, εκτρέφαμε τα ζώα μας και η χώρα όχι μόνο ζούσε αλλά έκανε και εξαγωγές. Σήμερα ούτε καλλιεργούμε ούτε παράγουμε, ζούμε με δανεικά και η χώρα έγινε αποικία χρέους, που σημαίνει φτώχεια, εξαθλίωση και ταπείνωση του ελληνικού λαού.

Αυτή την καταστροφή που ολοένα μεγεθύνεται θεωρούμε ότι, αν ενώσουμε τις όποιες δυνάμεις έχουμε ως πολίτες της χώρας, μπορούμε ειρηνικά να την αντιστρέψουμε. Και ένας τρόπος που προτείνουμε, ρεαλιστικός και αναγκαίος, είναι η δημιουργία – σύσταση καταναλωτικών παραγωγικών συνεταιρισμών.

Στα πλαίσια ενός τέτοιου θεσμού τόσο ο καταναλωτής όσο και ο παραγωγός βγαίνουν κερδισμένοι αφού ο μεν καταναλωτής αγοράζει φθηνότερα ο δε παραγωγός πουλάει ακριβότερα και το επί πλέον κέρδος κοινωνικοποιείται προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

Με τέτοιους καταναλωτικούς παραγωγικούς συνεταιρισμούς θα ξαναζωντανέψει το κοινοτικό πνεύμα, που βοήθησε τον ελληνισμό να επιβιώσει ακόμα και τότε που βρέθηκε εθνικά υπόδουλος.

Όταν ο Ελληνικός λαός μπορέσει με τη συμμετοχή του σ’ ένα δίκτυο πολιτών να συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση των βασικών αξιών της ζωής του και της κοινωνίας γενικότερα, τότε θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Θα δημιουργήσουμε πλούτο υλικό, πνευματικό, ηθικό, θα μάθουμε οι ίδιοι να παράγουμε, να πουλάμε, να κερδίζουμε, να ζούμε επαρκώς και αξιοπρεπώς με τις δικές μας δυνάμεις, να λειτουργούμε συλλογικά.

Με βάση αυτό το σκεπτικό εμείς, απλοί πολίτες των Δήμων Αγίας Παρασκευής, Παπάγου-Χολαργού έχουμε συστήσει τον μη κερδοσκοπικό συνεταιρισμό «ΠΑΝΔΩΡΑ». 

Σας καλούμε όλους με την παρουσία σας και την ενεργό συμμετοχή να συνδράμετε αυτή την κοινή προσπάθεια.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (2)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αγίου Ιωάννου 24Γ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,
Δήμος Αγίας Παρασκευής
Τηλ: 
210 6000078
Υλικά