Κίνημα Eθελοντών Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α)

Χωρίς Μεσάζοντες
Παρουσιαση της δομης

Η Διάθεση Προϊόντων Αλληλεγγύης, έχει εξαπλωθεί από το 2012 σε όλη την Ελλάδα, και έχει αποτελέσει ένα παράδειγμα αλληλεγγύης, ανακούφισης και διεξόδου για τα θύματα των μνημονίων. Μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας που αδυνατεί να καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες, ενισχύεται από τα προϊόντα που προσφέρουν οι παραγωγοί, αλλά και από τους πολίτες που συμμετέχουν, ως δείγμα αλληλεγγύης προς αυτή την ευπαθή πληθυσμιακή ομάδα.

Επίσης χιλιάδες παραγωγοί έχουν διατηρήσει τις καλλιέργειες, τα εργαστήρια, τις εργασίες τους, βρίσκοντας διέξοδο για διάθεση των προϊόντων τους.

Η δράση του Κ.Ε.Α, για διάθεση προϊόντων αλληλεγγύης σε πολύ προσιτές τιμές και πολύ καλή ποιότητα, δεν θέλουμε να είναι και δεν είναι μια ακόμη λαϊκή αγορά στην πόλη μας. Είναι μια συνάντηση παραγωγών - πολιτών / καταναλωτών και αναπτύσσεται στη βάση μιας διαφορετικής λογικής, της αλληλέγγυας, κοινωνικής οικονομίας και του δίκαιου κέρδους. Για αυτό και επιδιώκουμε την συνειδητή συμμετοχή του πολίτη, μέσα από την προ- παραγγελία των προϊόντων που θέλει.

Ανταποκρίνεται στις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες όλων και όχι στο κυνήγι του κέρδους για λίγους. Η επιτυχία του, η υποστήριξη και αποδοχή που έχει βρει, αποτελούν μία έμπρακτη αντίσταση και αμφισβήτηση των πολιτικών λιτότητας και των συμφερόντων που ελέγχουν την αγορά τροφίμων και νοιώθουν τις "Διαθέσεις Προϊόντων Αλληλεγγύης" σαν απειλή. Η άμεση κατάργηση περιοριστικών διατάξεων όπως το άρθρο 25 του νόμου 4264, βρίσκεται στο επίκεντρο των διεκδικήσεων του Κ.Ε.Α.

Φίλοι και φίλες,

Η συμβολή σας είναι πολύτιμη.

Βοηθήστε και σεις να γίνει το μήνυμα αυτό, όσο το δυνατόν ευρύτερα γνωστό.

Προωθείστε το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γνωστοποιήστε το σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς.

Βοηθήστε συνανθρώπους μας που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο

Παράλληλη αλληλέγγυα δράση:

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα, φάρμακα (όχι ληγμένα), ρούχα (καθαρά), παιχνίδια και βιβλία, τα οποία και διανέμουμε στους έχοντες πραγματική ανάγκη.

Παραγγελίες στο e-mail: kinima12@gmail.com.

Ενημέρωση στο ιστολόγιο : kinimapolis.blogspot.com.

Πληροφορίες στα τηλ: 6944-145007, 10 π.μ - 1 μ.μ & 6943-045752, 6 μ.μ - 8 μ.μ.

ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (1)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης
Υλικά