Κολλεκτίβα ΦΥΣΙ-ΚΑ (ΦΥΣΙολογικά ΚΑθαριστικά)

Κολλεκτίβες Εργασίας
Παρουσιαση της δομης

Μέσα σε έναν κόσμο που είναι εύκολο να βλέπει κανείς παντού αδιέξοδα, εμείς διαλέξαμε να στραφούμε και να δούμε η μία την άλλη. Ήρθαμε κοντά γιατί οι κοινές μας ανάγκες, αξίες και επιθυμίες δεν μας επιτρέπουν να περιμένουμε να έρθει η λύση στα προβλήματα μας από κάποιους άλλους πέρα από εμάς τις ίδιες.
Κάναμε ένα βήμα από την θεωρία στην πράξη δημιουργώντας μια κολεκτίβα παραγωγής οικιακών καθαριστικών, στην οποία οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά με βάση την αρχή της ομοφωνίας και όλες οι εργασίες μοιράζονται κυκλικά. Μεταξύ μας δεν υπάρχει κανενός είδους ιεραρχία και δεν ασκείται καμία εξουσία από το ένα μέλος προς το άλλο ούτε ουσιαστικά ούτε τυπικά (δηλαδή, δεν υπάρχει διοικητικό συμβούλιο κλπ). Επιλέγουμε να εργαστούμε με όρους ισοτιμίας και αμοιβαιότητας, να μοιραζόμαστε τον χρόνο, τα έσοδα, τα έξοδα, τον κόπο,την ενέργεια, τη δημιουργικότητα και την σκέψη μας. Σκοπός μας είναι η επιβίωση και όχι ο πλουτισμός.

Επιδιώκουμε τη συνεργασία με παρόμοια εγχειρήματα, καθώς και τη δημιουργία νέων (αντίστοιχων στη δομή) αφού πιστεύουμε ότι από την καθημερινή ζωή και στάση οικοδομείται μια νέα, αλληλέγγυα κοινωνία. Εφόσον το ποσό των εσόδων επαρκεί για την αξιοπρεπή διαβίωση μας, διάθεση και επιθυμία μας είναι η στήριξη παρόμοιων εγχειρημάτων.
Φειροποίητα καθαριστικά γιατί…
Θέλουμε να αποδεσμευτούμε από το μονοπώλιο παροχής αυτών των ειδών μέσω των σουπερμάρκετ και των μεγάλων εταιριών.
Τα ονομάσαμε φυσιο-λογικά, γιατί:
- Tα φτιάχνουμε με τη λογική της συνύπαρξης με την φύση, και όχι της επίθεσης προς αυτήν. Σε αντίθεση με τα περισσότερα συμβατικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο, φτιάχνουμε καθαριστικά που δεν περιέχουν πετροχημικά τασιενεργά, φωσφορικά, συνθετικές χρωστικές και χλωριωμένες ενώσεις, χημικά αρώματα και χρώματα. Ο λόγος είναι ότι οι παραπάνω ουσίες, δεν δρουν επιθετικά μόνο απέναντι στη βρωμιά, αλλά και απέναντι στη φύση και τον ανθρώπινο οργανισμό.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Θεσσαλονίκη
Π.Ε. Θεσσαλονίκης
Υλικά