Στέκι Πολιτών Κατερίνης

Στέκια
Παρουσιαση της δομης

Είναι μια απόπειρα για ένα χώρο ανοιχτό, αυτόνομο αυτοδιαχειριζόμενο, μια στέγη για τις ανάγκες έκφρασης και δημιουργίας, αλληλεγγύης και συλλογικής δράσης ανθρώπων που έχουν αγωνίες και προβληματισμούς για τα σημερινά κοινωνικά προβλήματα.
-Ένα χώρο συνάντησης, αλληλεγγύης και συντροφικότητας απέναντι στην καταπίεση, το ρατσισμό και τη ξενοφοβία.
- Ένα χώρο που θα αναπτύσσονται προβληματισμοί και παρεμβάσεις, πάνω σε τοπικά ζητήματα, που αφορούν την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον, με σταθερές ή όχι ομάδες και επιτροπές.
-Ενα χώρο που θα παραχωρείται και για συναντήσεις , συνελεύσεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις και άλλων συλλογικοτήτων, σχημάτων και ομάδων που σέβονται τη διαφορετικότητα και στοχεύουν σε μια κοινωνία με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
-Ενα χώρο που θα βοηθάει στην ανάπτυξη διαλόγου πάνω στα σύγχρονα προβλήματα, πολιτικά με την ευρύτερη έννοια, οικονομικά, κοινωνικά, ιστορικά και πολιτιστικά.
-Ένα χώρο δημιουργικής δράσης και ψυχαγωγίας, βήμα πολιτιστικής και καλλιτεχνικής έκφρασης, χώρο συνεύρεσης και σνύπαρξης ανθρώπων, που θέλουν να αντισταθούν στην επιβολή του ατομισμού και της απομόνωσης, που προσπαθούν να μας επιβάλλουν το σύστημα και τα όργανά του

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (1)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Το Στέκι Πολιτών είναι καθημερινά ανοιχτό εκτός Σαββάτου και Κυριακής από τις 8 το βράδυ και βρίσκεται στην Α’ πάροδο Βότση 5 (πεζόδρομος) στην Κατερίνη και στο facebook:Στέκι πολιτών Πιερίας.
Δήμος Κατερίνης
Υλικά