Απο το 2015 δεν θα υπάρχει καμία απολύτως προστασία κατοικίας απο πλειστηριασμούς

01/11/2014 - 10:45

Η δικηγόρος Κατερίνα Κνήτου μιλά στο Κόκκινο για την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας απο τις αρχές του νέου έτους και τις ρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση   
«Η πραγματικότητα είναι πως απο τις αρχές του 2015 δεν υπάρχει καμία απολύτως προστασία πρώτης και κύριας κατοικίας για τους οφειλέτες απο τους πλειστηριασμούς» δήλωσε στο Κόκκινο η δικηγόρος Κατερίνα Κνήτου σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ν. Δένδια περί νέας ρύθμισης για τους οφειλέτες.     

Όπως προκύπτει και απο σχετική απάντηση της Κομσιόν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη,  η υπάρχουσα ρύθμιση που προστατεύει τη πρώτη κατοικία απο πλειστηριασμούς λήγει απο το 2015 και η κυβέρνηση προτίθεται να την αντικαταστήσει με «δίκτυο κοινωνικής ασφάλειας με βάσει εισοδηματικά κριτήρια». 

Χαρακτήρισε ιδιαίτερα ανησυχητικό οτι θα υπάρξει πτωχευτική διαδικασία και για τα φυσικά πρόσωπα κάτι που σύμφωνα με τη Κ. Κνήτου θα σημαίνει πως «θα πτωχεύεις, θα σου παίρνουν την όποια περιουσία, θα επιτηρούν την οικονομική ζωή των προσώπων και αν αποκτήσεις άλλη δουλειά θα πληρώνεις κάποιο επιπλέον ποσό της οφειλής, αυτό σίγουρα δεν συνιστά προστασία». 

Έκανε λόγο για ασαφείς και αόριστες ρυθμίσεις για τα κόκκινο δάνεια που «όπως και στη περίπτωση των ληξιπρόθεσμων δανείων δεν ξεκινά απο το βασικό στοιχείο, τη πραγματική εισοδηματική κατάσταση του οφειλέτη». 

πηγη:stokokkino.gr

Βίντεο: 

knitou29 10 14