Θεατρική παράσταση του Stefano Massini "Aνεπίδεκτη Διόρθωσης" Απο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων και το Το Μυρμήγκι

25/11/2014 - 15:45

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων και το Δίκτυο Αλληλεγγύης 6ης κοινότητας Αθήνας «Το Μυρμήγκι» σας προσκαλούν στην ειδική παράσταση του θεατρικού έργου του Stefano Massini “Aνεπίδεκτη Διόρθωσης, ένα θεατρικό αφιέρωμα στη μνήμη της Άννα Πολιτκόφσκαγια».

Αντί εισόδου, οι θεατές καλούνται να φέρουν τρόφιμα (ρύζι, όσπρια, αλέυρι, γάλα μακράς διάρκειας, ζάχαρη, τσάι, καφέ) τα οποία θα διανεμηθούν στις 400 οικογένειες που στηρίζει «Το Μυρμήγκι».

Το θεατρικό έργο του ιταλού συγγραφέα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κοιλάκου, με τον ίδιο και την Τάνια Παλαιολόγου να ερμηνεύουν τους ρόλους του σπουδαίου πολιτικού έργου.

«Δε γράφω ούτε σχόλια, ούτε γνώμες, ούτε προσωπικές απόψεις. Πάντα πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω ότι ο ρόλος μας δεν είναι να κρίνουμε. Είμαι δημοσιογράφος, όχι δικαστής. Αρκούμαι στο να διηγούμαι τα γεγονότα. Τα γεγονότα όπως συμβαίνουν, όπως είναι.»
Άννα Πολιτκόφσκαγια

Ακολουθώντας τα χνάρια της έρευνας της ρωσίδας δημοσιογράφου Άννα Πολιτκόφσκαγια που δολοφονήθηκε για τα πιστεύω της, ο ιταλός θεατρικός συγγραφέας της νεότερης γενιάς Stefano Massini, ένας από τους πιο δραστήριους και ήδη αναγνωρισμένους θεατρικούς συγγραφείς στη Δυτική Ευρώπη, συνθέτει ένα θεατρικό πάζλ, με αφορμή τα γραπτά, τις συνεντεύξεις της, την ίδια της τη ζωή και την πορεία της προς τον προδιαγεγραμμένο θάνατό της. 
Μια ενέδρα των ρώσων στο Κουρτσαλόι της Τσετσενίας, οι συνεντεύξεις της σε έναν ρώσο στρατιώτη, σε έναν τσετσένο γιατρό, στον αρχηγό των ανταρτών στο θέατρο Ντουμπρόβκα στη Μόσχα, σε έναν ανώτατο αξιωματικό στο Χατούνι της Τσετσενίας, η ομηρία στο Μπεσλάν της Οσετίας, η επίσκεψη στο βομβαρδισμένο προαύλιο του προεδρικού μεγάρου στο Γκρόζνι, μια τηλεφωνική συνομιλία με τον γιο της, θραύσματα από γραπτά, σκέψεις και εξομολογήσεις της ρωσίδας δημοσιογράφου, μέσα από την ελλειπτική γραφή του Massini διατρέχουν σαν ένα αλλόκοτο χρονικό τα βήματα που ακολούθησε η Πολιτκόφσκαγια για να βρεθεί απέναντι στον δολοφόνο της.

Στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91A, Κυψέλη

Τετάρτη 26/11 στις 9 μ.μ.

[Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, κρατήσεις απαραίτητες στο 213.00.40.496 και στο 69.45.34.84.45.]