«Συνεργώ» χωρίς μεσάζοντες

15/05/2018 - 12:45

πηγή: avgi.gr 

Το τριήμερο 18-20 Μαϊου στο Πεδίον του Άρεως - Έκθεση μικρών παραγωγών, συνεταιρισμών και κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων της Αττικής

Η Έκθεση Συνεργώ είναι μια μεγάλη γιορτή προϊόντων!

Ποιοτικά προϊόντα μικρών παραγωγών, συνεταιρισμών και κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων της Αττικής παρουσιάζονται στους πολίτες.

Ένα κάλεσμα γιορτής για όλους στο Πεδίον του Άρεως, 18-19-20 Μαΐου, με ζωντανή μουσική, χορευτικά συγκροτήματα, παιδικό θέατρο και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Η Συνεργώ εκθέτει προϊόντα και υπηρεσίες αλλά έχει και φεστιβαλική ατμόσφαιρα. Στόχος είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δικτύωση των μικρών παραγωγών, των συνεταιρισμών και των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων από όλη την Αττική.

Παράλληλα, η Έκθεση Συνεργώ, απευθύνεται σε όλο το κοινό των καταναλωτών επιδιώκοντας την επαφή και τη γνωριμία με τους παραγωγούς, τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις και την ευρεία γκάμα των προϊόντων τους (τρόφιμα, ποτά, καλλυντικά, είδη τέχνης, κοσμήματα, βότανα και πολλά άλλα), σε μια γιορτή που πραγματοποιείται για πρώτη φορά με τη συμμετοχή 100 και πλέον εκθετών.

Πάνω από όλα είναι μια συνδυασμένη δράση.

- Η αναβάθμιση του Πεδίου του Άρεως είναι μια από τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής.

- Η Αλληλεγγύη για όλους στηρίζει όλα τα κυοφορούμενα και ενεργά εγχειρήματα που μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης και ευημερίας της κοινωνίας.

Η Έκθεση Συνεργώ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής - Κεντρικός τομέας Αθηνών και την Αλληλεγγύη για όλους επιδιώκει να αφήσει το περιφερειακό αποτύπωμα των ομάδων που συμμετέχουν και να συνδέσει τη δικτύωση τους με την κοινωνία και τους πολίτες.

Στο σημερινό περιβάλλον νέων και γρήγορων εξελίξεων εμφανίζεται επιτακτική η ανάγκη στενότερων συνεργασιών, οι οποίες να εξελίσσονται σε μορφές επιχειρηματικών συσπειρώσεων για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων.

Η Έκθεση Συνεργώ προσπαθεί να δώσει τον βηματισμό στις αγορές των καταναλωτών, σύμφωνα με τον Νόμο 4497/2017, σαν εξέλιξη των δράσεων του κινήματος «χωρίς μεσάζοντες». Οι αγορές καταναλωτών ως νομοθετημένος πλέον θεσμός έχουν ως στόχο την ανάπτυξη καταναλωτικής συνείδησης και αλληλέγγυων δράσεων μεταξύ των πολιτών, καθώς επίσης και τη δημιουργία ευνοϊκότερων όρων διαβίωσης των μικρών παραγωγών και μεταποιητών, μέσω της πρόσβασής τους σε αλληλέγγυες αγορές προϊόντων. Οι αγορές αυτές διοργανώνονται, μόνο με πρωτοβουλία των φορέων πολιτών - καταναλωτών.

Απότοκο όλων αυτών των συνδυασμένων αναγκών είναι η 1η Έκθεση Συνεργώ.

Τα στοιχεία που οι διοργανωτές θέλουν να προβάλλουν είναι πολλά, μεταξύ των οποίων, η Αττική Γη, η τοπικότητα, οι καινοτομίες στα προϊόντα και τους τρόπους χρήσης.

Ωράριο λειτουργίας Έκθεσης Συνεργώ: Παρασκευή 18 Μαΐου 4 μ.μ. έως 11 μ.μ., Σάββατο 19 Μαΐου 11 π.μ. έως 11 μ.μ., Κυριακή 20 Μαΐου 11 π.μ. έως 9 μ.μ.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Παρασκευή: Παιδικό Θέατρο 7 μ.μ.- 8 μ.μ., Ζωντανή μουσική με επιλογές από αγαπημένα ελληνικά τραγούδια από τις 8 μ.μ.

Σάββατο: Παιχνιδότοπος 11 π.μ. έως 9 μ.μ., Χορευτικές ομάδες σχολείων Αγίας Παρασκευής, 7 μ.μ. έως 8 μ.μ., Ζωντανή Μουσική με γνωστές ελληνικές επιτυχίες.

Κυριακή: Χορευτικές ομάδες σχολείων Αγίας Παρασκευής 7 μ.μ. έως 8 μ.μ., Ζωντανή Μουσική με γνωστές ελληνικές επιτυχίες (λαϊκά ρεμπέτικα, δημοτικά) πλαισιωμένη με τη Χορευτική ομάδα ενηλίκων του Χέλμειου και του συλλόγου Ηπειρωτών Αγίας Παρασκευής από τις 8 μ.μ.

Η Έκθεση Συνεργώ συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής - Κεντρικός Τομέας Αθηνών και από την Αλληλεγγύη για Όλους. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.solidarity4all.gr, https://www.facebook.com/Συνεργώ