Γυναίκες πρόσφυγες στο Μουσείο της Ακρόπολης, από το Κέντρο Φιλοξενίας του Σκαραμαγκά

29/10/2018 - 14:30

Επίσκεψη 38 γυναικών προσφύγων, που φιλοξενούνται στο Κέντρο Φιλοξενίας του Σκαραμαγκά, απ’ το Αφγανιστάν και την Συρία, στο μουσείο της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27/10, σε μια δράση που οργάνωσαν από κοινού η «Αλληλεγγύη για Όλους», η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), οι «Αθέατες Γυναίκες», η πρωτοβουλία «Αλληλεγγύη στα Δυτικά» και η Περιφέρεια Αττικής.

Η δράση έρχεται σε συνέχεια τέτοιων πρωτοβουλιών που ξεκίνησαν την προηγουμένη χρονιά, πρώτα απ’ όλα σαν μια συνεύρεση των ελληνίδων γυναικών με τις γυναίκες πρόσφυγες που ζουν στη χώρα μας και ως μια ευκαιρία να γνωρίσουν ένα κομμάτι της ιστορίας του τόπου που τους φιλοξενεί και ίσως για κάποιες να γίνει και δεύτερη πατρίδα.

Το περασμένο διάστημα, είχαν πραγματοποιηθεί κι άλλες επισκέψεις γυναικών προσφύγων σε αρχαιολογικούς χώρους, η πρώτη το Νοέμβριο του ’17, από το Κέντρο Φιλοξενίας του Σκαραμαγκά στο Μουσείο της Ελευσίνας, το Μάρτιο του ‘18, απ’ το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων του Σχιστού στο Μουσείο της Ακρόπολης και τον περασμένο Μάιο, από το Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνα.

Στη δράση που οργανώθηκε το Σάββατο, παρευρέθηκαν, εκ μέρους της «Αλληλεγγύης για Όλους», η συντονίστρια της ομάδας γυναικών, Νικολέττα Δανιά, εκ μέρους της ΓΓΙΦ, η Γενική Γραμματέας, Φωτεινή Κούβελα, απ’ την πρωτοβουλία «Αλληλεγγύη στα Δυτικά» η Μαντώ Λαγαδινού και από την Περιφέρεια Αττικής οι περιφ. σύμβουλοι Ελένη Σωτηροπούλου του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Κατερίνα Κρητικού του Δυτικού Τομεά Αθηνών και τέλος, οι «Αθέατες Γυναίκες».