Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων - Νεάπολης - Μουσείου

Πολιτισμός, Τροφή
Παρουσιαση της δομης

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων-Νεάπολης-Μουσείου (Δι.Κ.Α.Εξ.) από τον Σεπτέμβρη του  2011 αντιστέκεται στον οικονομικό αφανισμό, τη διάλυση του συστήματος υγείας και πρόνοιας. Αντιστέκεται στον απομoνωτισμό, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και τη μεθοδευμένη ρήξη μεταξύ των κοινωνικών ομάδων, στην πνευματική και σωματική εξόντωσή μας. Αντιστέκεται στον εκφασισμό της δημόσιας ζωής, τον ρατσισμό και την τρομοκρατία του κράτους.

 

μαζί με τη γειτονιά, άλλες συλλογικότητες και κοινωνικά εγχειρήματα δίνουμε αγώνες:

 

-Ενάντια στα χαράτσια, στην ακρίβεια, στις διακοπές ρεύματος.

Αντιστεκόμαστε στη στέρηση του ηλεκτρικού ρεύματος. Εμποδίζουμε τις διακοπές ρεύματος, επανασυνδέουμε το ρεύμα ή το νερό σε πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ ή την ΕΥΔΑΠ. Με κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ πετύχαμε στο παρελθόν το διαχωρισμό του ρεύματος από το χαράτσι. Κινητοποιήθήκαμε ενάντια στους εργολάβους που κόβουν το ρεύμα, ενάντια στις αυξήσεις του ρεύματος.

 

-Ενάντια  στην φορολογική εξόντωση και την τρομοκρατία της εφορίας.

Οργανώνουμε κινητοποιήσεις  στο Υπουργείο Οικονομικών και στις εφορίες. Στις συνελεύσεις μας κουβεντιάζουμε και αναδείχνουμε τον χαρακτήρα και την αντιλαϊκότητα των φορολογικών μέτρων. Στο blog μας θα διαβάσετε πληθώρα αναρτήσεων για φορολογικά θέματα.

 

-Ενάντια  στις κατασχέσεις και τις εξώσεις.

Οργανώνουμε ενημερωτικές συζητήσεις για το πρόβλημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Οργανώνουμε την αντίστασή μας στις κατασχέσεις σπιτιών από τις τράπεζες και το κράτος. Στο blog μας θα διαβάσετε ειδήσεις και αρθρογραφία για τα δάνεια, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Μετέχουμε τόσο στο Συντονισμό Συλλογικοτήτων Αττικής όσο και στην Πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί-Stop που συλλογικά και συντονισμένα αντιστεκόμαστε στη διενέργεια πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία.

 

-Ενάντια στη βαρβαρότητα, την καταστολή, την φασιστική απειλή, τον ρατσισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό, την αισθητική και πολιτιστική υποβάθμιση της γειτονιάς.

Με τις δράσεις μας και τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις τόσο σε επίπεδο γειτονιάς όσο και σε παναττικό επίπεδο στεκόμαστε ενάντια στις πολιτικές του φόβου και της καταστολής, της διάκρισης και του φασισμού. Θεωρούμε τη γνώση και τον πολιτισμό σαν τα απαραίτητα εργαλεία του αγώνα μας για την κοινωνική απελευθέρωση και την κοινωνική ενότητα στη βάση. Ένας μεγάλος αριθμός κειμένων μας στο blog  αναφέρονται σε αυτά τα θέματα.  

 

-Ενάντια στη στέρηση των βασικών αγαθών.

Προχωράμε στη δημιουργία τράπεζας τροφίμων, προωθώντας την κινηματική αλληλεγγύη τόσο στη συλλογή των τροφίμων όσο και στη διανομή τους. Συντονιζόμαστε με άλλες συλλογικότητες και εγχειρήματα της γειτονιάς (Αυτόνομο Στέκι, Συλλογική κουζίνα της Τετάρτης) για μια πιο αποτελεσματική παρέμβαση στο θέμα της τροφής/

 

Είμαστε όλοι ΜΑΖΙ

-με το ενημερωτικό μας σάϊτ (Blog) http://dikaex.blogspot.gr/

-με τις εβδομαδιαίες ανοικτές συνελεύσεις μας: κάθε Τρίτη  βράδυ, ώρα 19.30, Τσαμαδού 15, συναντιόμαστε, κουβεντιάζουμε και οργανώνουμε τις δράσεις μας!

-με την ηλεκτρονική επικοινωνία μας (αποστολή μηνυμάτων μέσω mail, αποστολή sms).

 

 

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων-Νεάπολης-Μουσείου

Ενημερωθείτε για τις δράσεις μας : http://dikaex.blogspot.gr/

Επικοινωνήστε μαζί μας: DiKAExarchion@gmail.com. Τηλ:6971755712

PHOTOS (1)

CONTACT INFORMATION

Τσαμαδού 15
Δήμος Αθηναίων
Τηλ: 
6971 755712
Υλικά