Χάρις Αλεξίου: Πόσο και πόσοι θα πληρώσουν ακόμη τα σπασμένα..

28/07/2014 - 21:00

Δήλωση της ερμηνεύτριας για τον αγώνα των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ ενόψει της μεγάλης συναυλίας στο Σύνταγμα στις 28 Ιουλίου.  


"Δεν υπάρχει ζωή χωρίς εργασία και πόσο θα καταρακώνεται η αξιοπρέπεια των ανθρώπων που μάθανε να κερδίζουν την ζωή τους με τον κόπο τους.Είναι γυναίκες, μάνες, σύζυγοι, γιαγιάδες - άφησαν σπίτια και οικογένειες και βγαίνουν επί τόσους μήνες στους δρόμους ακριβώς για να μπορούν να έχουν σπίτια και οικογένειες.    Είναι το "ισχυρό φύλο" της σημερινής κοινωνίας - αυτό που δεν το βάζει κάτω, που δεν χαρίζει το δίκιο του.

Αυτές οι γυναίκες είναι η φωνή της συνείδησής μας - το τελευταίο μας καταφύγιο. "Καθαρίζουν" αυτή τη στιγμή για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Ένα κράτος, που είναι ευρωπαϊκό, τηρεί πρώτα απ' όλα τις αποφάσεις των δικαστηρίων (είναι ζήτημα κοινής λογικής η επαναπρόσληψή τους, από τη στιγμή που τις δικαιώνουν και τα δικαστήρια)".

Χάρις Αλεξίου
25 Ιουλίου 2014 πηγή:© stokokkino.gr | 25 Ιουλίου 2014 - See more at: http://stokokkino.gr/article/10442/Xaris-Aleksiou-Poso-kai-posoi-tha-pli...