ΥΓΕΙΑ, Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Δήμος Αρταίων
Νόρμαν και Βασιλέως Κωνσταντίνου
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Το κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης είναι η αντίδραση στη βαρβαρότητα που μας επιβάλλουν. Ενωθήκαμε και παλεύουμε για να μη χάσουμε την αξιοπρέπειά μας αλλά και την ελπίδα μας. Με πίστη στην κοινωνική αλληλεγγύη, με την πεποίθηση ότι η υγεία είναι ύψιστο κοινωνικό αγαθό, και με την κατανόηση ότι δεν προσφέρουμε φιλανθρωπικό έργο, ούτε επιθυμούμε να διαπαιδαγωγήσουμε συμπολίτες μας στη λογική της συμπόνιας και της ικεσίας, αλλά μαζί να αγωνιστούμε για το δικαίωμα μας στην δημόσια υγεία και να διεκδικήσουμε την δωρεάν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους,
Δήμος Κατερίνης
Στεγάζεται σε αποθήκη του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης (ΔΕ-ΤΕ-ΠΑ 18:00 - 21:00)
Τροφή, Χωρίς Μεσάζοντες, Ανταλλακτικά - Χαριστικά Παζάρια, Πολιτισμός, Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης, Ξένες Γλώσσες
Δήμος Ζωγράφου
Ξηρογιάννη 15 & Λ. Παπάγου
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης δημιουργήθηκε στις αρχές του 2012 με σκοπό να προσφέρει έμπρακτη αλληλεγγύη σε συνανθρώπους μας που πλήττονται ιδιαίτερα από την τρέχουσα ηθική και οικονομική κρίση. Στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσπάθεια, η οποία βασίζεται στην ανθρωπιά και στην αλληλεγγύη και σε καμία απολύτως οικονομική, πολιτική, κομματική κατεύθυνση, εποπτεία, δέσμευση ή υστεροβουλία.
Π.Ε. Ηρακλείου
Λεωφόρο Κνωσού, (Κτήρια Πανεπιστημίου Κρήτης, Πτέρυγα Μ), T.K.. 71409
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι μια εθελοντική προσπάθεια γιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών, μαιών, οδοντιάτρων και εθελοντών από τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές του Δήμου, που λειτουργεί από το Ιούλιο 2008
Π.Ε. Ρεθύμνης
Καστρινογιαννάκη 12, Παλιά Πόλη Ρεθύμνου
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Ένα Ιατρείο για όσους δεν έχουν χρήματα. Ούτε είσοδος, ούτε πληρωμή γιατρού, ισχύει για όλους τους άπορους
Δήμος Πρέβεζας
Πάροδος Θ. ΠΑΡΛΑ (Απέναντι από την είσοδο της Αγροτικής τράπεζας)
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Το «ιατρείο αλληλεγγύης Πατησίων –Αχαρνών» είναι μια συλλογικά οργανωμένη προσπάθεια αλληλεγγύης και δράσης για τα ζητήματα της υγείας και της ζωής μας. Είμαστε ανοιχτοί και καλούμε, εργαζόμενους, άνεργους, μετανάστες, επιστήμονες της υγείας, κάθε αναξιοπαθούντα και καταπιεσμένο, να αυτοοργανωθούμε και να δώσουμε μαζί την μάχη, για το δικαίωμα στην υγεία. Η λειτουργία του ιατρείου, καθορίζεται από την ανοιχτή γενική συνέλευση που γίνεται κάθε δεύτερη Πέμπτη 5.30 μ.μ.
Δήμος Αθηναίων
ΠΡΟΜΗΘΕΩΣ 73-75 (Κάτω Πατήσια-Σταθμός ΗΣΑΠ)
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Tο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι μια εθελοντική προσπάθεια ιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών και εθελοντών, που λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2012. Σκοπός του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης και της πρωτοβουλίας των πολιτών, των φορέων και τον συλλογικοτήτων που το εμπνεύστηκαν και το λειτουργούν εθελοντικά με συνέπεια και σταθερότητα, είναι η παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φροντίδας υγείας σε ανασφάλιστους-ες πολίτες, έλληνες και μετανάστες.
Δήμος Κοζάνης
Πλακοπίτη 11 (χώρος ΚΗΦΗ Κοζάνης  κτίριο 40 Μάρτυρες)  50100
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Δήμος Αθηναίων
Αμφιαράου 153
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Στις δύσκολες μέρες που ζούμε είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να ενδυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας και να προχωρήσουμε στη συγκρότηση κοινωνικών δικτύων σε κάθε γειτονιά. Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Πειραιά, είναι μια νέα δομή αλληλεγγύης που έχει στόχο να παρέχει ΔΩΡΕΑΝ πρωτοβάθμια ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους, μετανάστες και Έλληνες που λόγω κρίσης, ανεργίας και αποκλεισμών έχουν χάσει την πρόσβασή τους στη δημόσια φροντίδα υγείας. Έχουμε στόχο να αποτελέσουμε ένα χώρο επαφής και ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ασθενών και τις δυνατότητες πρόσβασής τους στις δημόσιες δομές φροντίδας. Εμπνεόμαστε από τα χαρακτηριστικά διαμόρφωσης και οργάνωσης των αντίστοιχων δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, που τα τελευταία χρόνια έχουν αποτελέσει χώρους χειραφέτησης, συλλογικών διαδικασιών και διεκδίκησης. Επιδιώκουμε να συνδεθούμε με εργαζόμενους από άλλους υγειονομικούς χώρους της περιοχής μας σε κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας. Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Πειραιά βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά (Ζωσιμαδών 44, 1ος όροφος), σε χώρο που μας διέθεσε η Αντιπεριφέρεια Πειραιά. Είναι εγχείρημα συλλογικό, αυτόνομο, αυτοοργανωμένο και στηρίζεται στην αλληλεγγύη όλων χωρίς καμιά οικονομική εξάρτηση από χορηγούς. Σας καλούμε να στηρίξετε αυτή τη πρωτοβουλία με όποιο τρόπο μπορείτε. Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Πειραιά έχει ανάγκη από: -αλληλέγγυους γιατρούς και νοσηλευτές . -ένα κουτί φάρμακα το οποίο δεν χρησιμοποιείτε. -αλληλέγγυους ανθρώπους.
Δήμος Πειραιά
ΖΩΣΙΜΑΔΩΝ 44, 1ος όροφος (Πεζόδρομος μεταξύ Τσαμαδού & Καραολή) – Κέντρο Πειραιά
Παιδεία, Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης, Τροφή
Η Κοινωνική Αλληλεγγύη Αγίας Βαρβάρας είναι μια δομή που δημιουργήθηκε πρόσφατα από πρωτοβουλία πολιτών του Δήμου μας. Ο βασικός λόγος που μας οδήγησε σε αυτή την ενέργεια έχει να κάνει με τη συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στην πρωτοφανή οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας και κατ” επέκταση -και μάλλον πολύ περισσότερο- την πόλη μας.
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου στο πλαίσιο των πολύπλευρων δράσεων του, δημιούργησε ένα Κοινωνικό Δίκτυο Ιατρών. Σκοπός του είναι να προσπαθεί να προσφέρει χωρίς καμιά διάκριση δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα σε συνανθρώπους μας που δεν έχουν πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας οι οποίες καθημερινά καταρρέουν (μακροχρόνια άνεργους, ανασφάλιστους, άπορους κ.λ.π). Πληροφορίες : Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη 10π.μ- 12μ.μ και 6μ.μ-8μ.μ.
Δήμος Ζωγράφου
Ξηρογιάνη 15 & Λ. Παπάγου
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Το κοινωνικό ιατρείο- φαρμακείο Λάρισας «Τόπος Αλληλεγγύης» είναι μια συλλογικότητα εθελοντική, όπου όλοι συμμετέχουμε ισότιμα, αποφασίζουμε συλλογικά και δημοκρατικά, χωρίς εντολείς και υποτελείς. Δεν έχουμε καμία σχέση με ΜΚΟ, ούτε επιχορηγούμαστε. Οι λιγοστοί οικονομικοί μας πόροι, που διατίθενται για φάρμακα, θέλουμε (να) και προέρχονται από συνεισφορές συλλόγων, σωματείων, συμπολιτών μας και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Δήμος Λαρισαίων
Παπαναστασίου 117, Λάρισα
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Το αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης Αθήνας λειτουργεί σε εθελοντική βάση και παρέχει πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ασθενείς με χαμηλό εισόδημα.
Δήμος Αθηναίων
Ικτίνου 2 και Κλεισθένους, (3ος όροφος)
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παιονίας με την απ’ αριθμόν 156/2012 αποφάσισε την ίδρυση Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου για την παροχή πρωτοβάθμιας Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αναξιοπαθούντων ατόμων. Στο πλαίσιο αυτό θα παρέχεται πρωτοβάθμια Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ,φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης , καθώς επίσης υπηρεσίες των προνοιακών δομών του Δήμου Παιονίας.
Δήμος Κιλκίς
Κέντρο νεότητας Γουμένισσας 18:00 - 20:00
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό στις αρχές Σεπτεμβρίου 2010, μια εβδομάδα μετά την εκδήλωση εγκαινίων του. Κεντρικός άξονας προσανατολισμού των δραστηριοτήτων του Κ.Ι.Φ είναι η παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας. Η συλλογή και διαχείριση των αχρησιμοποίητων οικιακών φαρμάκων, η απόσυρση των ληγμένων φαρμάκων μέσω σχετικού προγράμματος υπό την αιγίδα του ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης και η συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις περιλαμβάνονται στους κύριους στόχους της λειτουργίας του Κ.Ι.Φ.
Δήμος Κιλκίς
Σπάρτης 13, Κιλκίς
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Η επιτροπή Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Χίου σε συνεργασία με εθελοντές Ιατρούς και τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου και την υποστήριξη του Εργατικού Κέντρου Χίου και του Σ.Ε.Σ.ΝΟ.Χ. λειτουργεί το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης προσφέροντας δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους ντόπιους και μετανάστες.
Π.Ε. Χίου
Εργατικού Κέντρου Χίου Μαρτύρων 2 Το ιατρείο λειτουργεί κάθε Πέμπτη 5.30-7.30 μμ
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης προσφέρει πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους.
Π.Ε. Θεσσαλονίκης
2ο χλμ.. Οδού Θέρμης - Τριαδίου, Ανοικτό Γυμναστήριο Θέρμης
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Ένα ιατρείο που θα προσφέρει σε μόνιμη βάση, χωρίς καμιά απολύτως οικονομική επιβάρυνση για τους προσερχόμενους, πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους ανεξαιρέτως τους ανασφάλιστους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους, Έλληνες και μετανάστες, επιδιώκοντας και πιέζοντας την πολιτεία να εξασφαλίζει δωρεάν και την αναγκαία κατά περίπτωση, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη, νοσηλεία και αποκατάσταση.
Π.Ε. Θεσσαλονίκης
Αισώπου 24 στο Βαρδάρη εργατικό κέντρο Θεσ/κης - εργατική εστία
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Δήμος Χαλανδρίου
Το Κ.Ι.Α. Χαλανδρίου στεγάζεται στο χώρο του Σ.Κ.Ε.Π.Ι. Χαλανδρίου, Αισχύλου 28 - απέναντι από τη Δ.Ο.Υ. Χαλανδρίου.
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Tο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο με έδρα τον Βύρωνα είναι έργο μιας πρωτοβουλίας, που εκφράζει μια μεγάλη συμμαχία πολιτών, γιατρών και φαρμακοποιών, όχι μόνο του Βύρωνα αλλά και των άλλων όμορων Δήμων.
Δήμος Βύρωνα
Ελλησπόντου 12 
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Δήμος Πύργου
Στεγάζεται στο κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ, πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) (ΔΕ & ΤΕ 16:00-18:00)
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Το κοινωνικό ιατρείο, φαρμακείο και οδοντιατρείο στεγάζεται στο Δημαρχείο, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και οι δικαιούχοι θα επισκέπτονται τους γιατρούς κατόπιν ραντεβού, για να αποφεύγονται οι «ουρές»
Δήμος Άργους-Μυκηνών
Δημαρχείο ΔΑΝΑΟΥ 3
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Η Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας, ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, ο δήμος Καλαμάτας, ο Φαρμακευτικός και Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, καθώς και άλλοι κοινωνικοί φορείς αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δημιουργία κοινωνικού ιατρείου και κοινωνικού φαρμακείου, με εθελοντική συμμετοχή, για τη στήριξη αδυνάτων και ανασφάλιστων πολιτών.
Δήμος Καλαμάτας
Όπισθεν παλαιού Νοσοκομείου Καλαμάτας, Κτίριο Νοσηλευτικής Σχολής Το ωράριο της γραμματείας του Ιατρείου Αλληλεγγύης Καλαμάτας είναι: Δευτέρα-Παρασκευή: 9.00 – 13.00 Σάββατο: 10.00 – 14.00 Κυριακή: κλειστό Τηλέφωνο : 27210-89840 e-mail: dikalkalamata@gmail.com
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
ο Κοινωνικό Ιατρείο είναι μια πράξη αντίστασης μέσα στο συνεχιζόμενο αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια. Οι φορείς που συμμετέχουν, οι εθελοντές του, έδιναν, δίνουν και θα δίνουν αγώνα ενάντια στην πολιτική των μνημονίων που μας φέρει στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης, που έχει κάνει την υγεία εμπόρευμα, που έχει διαλύσει το δωρεάν σύστημα περίθαλψης. Μέρες και Ώρες λειτουργίας Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα (18:00-20:00) Σάββατο πρωί (10:00-12:00)
Δήμος Πατρέων
Πλατεία Εργατικών Κατοικιών του νέου δρόμου
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Ναυπακτίας (Κ.Ι.Φ.Να.) βασίζεται στην εθελοντική προσφορά συμπολιτών μας που ενδιαφέρονται για τους συμπολίτες τους.
Δήμος Ναυπακτίας
Αθηνών 68, Ναύπακτος
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Δήμος Φυλής
Μιχαήλ Βοδα (κτιριοΕΟΠΥΥ πρωιν ΙΚΑ)
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
To Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Νέας Σμύρνης, είναι μία συλλογικότητα αυτόνομη, ανεξάρτητη και αυτο-διαχειριζόμενη και η λειτουργία του στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά ανθρώπων, υγειονομικών και άλλων εθελοντών, που αντιστέκονται, αυτοοργανώνονται, διεκδικούν.
Δήμος Νέας Σμύρνης
Αμισού 67, Άνω Νέα Σμύρνη
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης, Δημοτικά Ιατρεία Φαρμακεία
Σας ενημερώνουμε ότι από 23 Οκτωβρίου 2012 στο Α’ ΚΑΠΗ Ν. Ιωνίας επί της Δ. Σολωμού και Φιλελλήνων 1 στην Ελευθερούπολη, πλησίον του σταθμού της Ν. Ιωνίας, λειτουργεί το Κοινωνικό Ιατρείο εντελώς δωρεάν για τους ανασφάλιστους συντοπίτες μας, καθώς και το Κοινωνικό Φαρμακείο για τη δωρεάν κάλυψη της φαρμακευτικής τους αγωγής, εφόσον χρειαστεί.
Δήμος Νέας Ιωνίας
Φιλελλήνων 1 & Διονυσίου Σολωμού
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης, Δημοτικά Ιατρεία Φαρμακεία
Δήμος Τρικκαίων
Ομήρου 6, Εντός Δημοτικού Κτιρίου Αριστοτέλη Αντωνίου
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Πάρα πολλοί συμπολίτες μας έχουν πληγεί από την κρίση , με αποτέλεσμα να αδυνατούν να έχουν την φροντίδα υγείας που είναι αναφαίρετο δημόσιο αγαθό. Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού αποτελεί το καταφύγιο των συνανθρώπων μας, οι οποίοι καθημερινά πλέον εγκαταλείπονται από την επίσημη πολιτεία, ενώ καλούνται να αντιμετωπίσουν μόνοι χρόνια προβλήματα υγείας και να ανταποκριθούν - άγνωστο πώς - σε πολυέξοδες θεραπείες.
Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης
εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης, Τροφή
Πρόγραμμα Στηρί(ζω) - Δράσεις αλληλεγγύης Τράπεζα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης Εμβολιασμοί παιδιών ανασφάλιστων οικογενειών Δωρεάν μαστογραφία σε ανασφάλιστες γυναίκες σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΥΥ Δωρεάν εξέταση μαστού και ενημέρωση για αυτοεξέταση από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες (Δευτέρα 29/10/2012 09:00 - 13:00 & Δευτέρα 05/11/2012 17:00 - 20:00)
Δήμος Κορυδαλλού
Ξενοφώντος 5 και Πελοπίδα
Κοινωνικά Παντοπωλεία, Πακέτα, Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης, Μ.Κ.Ο
Π.Ε. Θεσσαλονίκης
Μεγ. Αλεξάνδρου 99, Πλατεία Τριλόφου (πρώην δημαρχείο Μίκρας) Χειμερ. ωράριο: Καθημερινά 11.00-13.00 & 18.00 – 20.00 Θερινό ωράριο: Καθημερινά 11.00-13.00 & 19.00 – 21.00
Τροφή, Ανταλλακτικά - Χαριστικά Παζάρια, Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Υποδέχεται και εξυπηρετεί δωρεάν απόρους, ανέργους και ανασφάλιστους, αποκλειστικά με ιατρική συνταγή. Εφόσον δεν υπάρχει ιατρική συνταγή, υπάρχει δυνατότητα παραπομπής σε δίκτυο συνεργαζόμενων ιατρών.
Δήμος Αθηναίων
Ταϋγέτου 60, (Είσοδος Πολιτιστικού Κέντρου Σχολείων Γκράβας)