ΚΙΦΑ Δράμας: Aποστολή αλληλεγγύης για τους μετανάστες στη Μυτιλήνη

23/11/2015 - 17:30

- Γιατί πρέπει να αντισταθούμε σε όσους εκμεταλλεύονται τον τρόμο του Ισλαμικού Κράτους για να επιτεθούν στους μετανάστες που είναι τα πρώτα θύματά του. Σε όσους επιχειρούν να παρουσιάσουν τους πρόσφυγες πολέμου ως απειλή για την Ευρώπη, ώστε να επιβάλουν αυταρχικές πολιτικές εξαίρεσης δικαιωμάτων και περιστολής των ελευθεριών, που πρώτους χτυπούν τους μετανάστες, αλλά επεκτείνονται σε όλους τους λαούς της Ευρώπης.

- Για να μην επιτρέψουμε να μετατραπεί η Ελλάδα σε συνοριοφύλακα και κρατητήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε χώρα των Hot Spots, της κράτησης και μαζικής απέλασης μεταναστών που ωφελεί μονάχα τα κυρίαρχα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της Ευρώπης. Στην πολιτική εξαίρεσης δικαιωμάτων αντιτάσσουμε μια πολιτική αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, που δεν εγκλωβίζει και αποκλείει, αλλά παρέχει προστασία και πλήρη δικαιώματα: στη στέγη, στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση και την ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνική ζωή.

- Για να σταματήσουμε το έγκλημα στο Αιγαίο. Για να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση σε όσους ονειρεύονται μια Ευρώπη-Φρούριο, με φράχτες στα σύνορα και στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις κατά των μεταναστών και προσφύγων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Στο φράχτη του Έβρου και στις δολοφονικές επιχειρήσεις της Φρόντεξ, αντιτάσσουμε το άνοιγμα ασφαλών περασμάτων στα χερσαία σύνορα και την ασφαλή θαλάσσια μεταφορά όσων αιτούνται άσυλο από την Τουρκία σε ευρωπαϊκό έδαφος.

- Γιατί πολύ πιθανόν αυτόν τον νέο πόλεμο που ετοιμάζουν να μην το δούμε στην τηλεόραση, αλλά να αναγκαστούμε να τον ζήσουμε ή και να πεθάνουμε σε αυτόν. Ίσως να σαι εσύ ή το παιδί σου αυτοί που θα θαλασσοπνίγονται σε κάποιο σαπιοκάραβο…

Για αυτούς τους λόγους το ΚΙΦΑ Δράμας οργανώνει αποστολή αλληλεγγύης στους μετανάστες που φτάνουν στη Μυτιλήνη από τις 5 έως 12 Δεκεμβρίου με εθελοντές, νοσηλευτές και γιατρούς. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να σταθούν δίπλα μας και να συνδράμουν στον αγώνα για αλληλεγγύη στα αθώα θύματα που προκαλούν οι πόλεμοι του κεφαλαίου και του φονταμενταλισμού παγκοσμίως.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ ΤΟΥΣ!

Λίστα πραγμάτων που μαζεύουμε για την αποστολή:

Παπούτσια, Μπουφάν, Αδιάβροχα, Κάλτσες, Σκούφους, Γάντια, Κασκόλ, Κουβέρτες, Υπνόσακους, Μωρομάντηλα, Σερβιέτες, Πάμπερς, Κρουασάν, Χυμούς, Φρυγανιές, Ξηρούς Καρπούς, Μπισκότα και χειρουργικές Μάσκες, Γάντια latex, μεγέθη S, M και L, Οινόπνευμα, Betadine, Σύριγγες 5ml, 10ml, Αποστειρωμένες γάζες, βαμβάκι, Θερμόμετρα, Otrivin, Aerolin, Flixotide, Οροί (L-R/ 5% / 9% / 10% / Glucose 5% ), Zantac, Betadine (κρέμα) , Fenistil, Fucicort gel, Fucidin, Comptrex cold, Glucophage, Augmentin 100mg, Αμοξυκιλλίνη, Depon, Ponstan, Panadol, Ασπιρίνες, Salospir, Norgesic, Muscoril (Ενέσιμο), Algofren, Παιδιατρικές αμπούλες φυσιολογικού ορού για ρινοπλύσεις