Με παρέμβαση της Αλληλεγγύης για Όλους σε ξενοδοχείο της Σάμου οι απλήρωτοι του "Μυτιλήνη"

22/05/2015 - 16:00
πηγή: avgi.gr
 
Σε ξενοδοχείο της Σάμου φιλοξενούνται τα δύο τελευταία βράδια οι ταλαιπωρημένοι απλήρωτοι ναυτικοί του πλοίου της ΝΕΛ "Μυτιλήνη", κάτι που θα συνεχιστεί και το σαββατοκύριακο, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Σάμου και παρέμβαση- χρηματοδότηση της "Αλληλεγγύης για Όλους".
Η εκκλησία και ο στρατός θα φροντίσουν για την κάλυψη των γευμάτων τους. 
Το "Μυτιλήνη" βρίσκεται ακινητοποιημένο στο λιμάνι Καρλοβάσου στην Σάμο από τις 5 Φεβρουαρίου, όταν και παρουσίασε βλάβη, ενώ λίγες μέρες μετά, στις 19 Φεβρουαρίου, οι ναυτικοί προχώρησαν σε επίσχεση εργασία καθώς παραμένουν απλήρωτοι για μήνες από την πλοιοκτήτρια ΝΕΛ η οποία, σημειωτέον, είναι "άφαντη".
Το τελευταίο διάστημα η εταιρεία έχει αφήσει το πλοίο δύο φορές χωρίς καύσιμα με αποτέλεσμα το πλοίο να σβήσει τελείως. Στις 9 Μαίου, οι εργαζόμενοι διανυκτέρευσαν στο πλοίο χωρίς ρεύμα, νερό και τροφή, με τις συνθήκες διαβίωσης να είναι άθλιες. 
Η συνεισφορά της Αλληλεγγύης για Όλους και η στήριξη από τους απλούς πολίτες και τους φορείς μπορεί να δώσει μια μικρή ανάσα για την αξιοπρεπή διαβίωση των ναυτικών. Για πόσο καιρό ακόμη η εταιρία θα σφυρίζει αδιάφορα; Γίνεται πλέον φανερό πως επείγει η προαναγγελθείσα νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου ναυτιλίας για την προστασία της ναυτικής εργασίας προκειμένου να επανέλθει η αξιοπρέπεια των ναυτικών έναντι των παιχνιδιών των πλοιοκτητών...
 
Σ.Ρ.