Σχολείο Αλληλεγγύης Κερατσινίου: Κάλεσμα για εθελοντές

30/06/2016 - 13:00

Ζούμε σε μια κοινωνία κρίσης, με μια παιδεία συνεχώς υποχρηματοδοτούμενη, η οποία ουσιαστικά αποκλείει όλο και περισσότερα παιδιά από το αγαθό της παιδείας. Το εξετασιοκεντρικό σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση, επιβάλλει ένα μαραθώνιο φροντιστηριακών μαθημάτων, ιδιαιτέρως στις τελευταίες τάξεις του λυκείου, με μεγάλο ψυχικό και υλικό κόστος για τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Σε αυτό το τοπίο, αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε μια ομάδα για την στήριξη τους. 

Από τα τέλη του 2012 μια πρωτοβουλία καθηγητών, γονέων και πολιτών του Κερατσινίου ξεκίνησε τη συγκρότηση μια δομής για τη στήριξη μαθητών των οποίων οι οικογένειες δεν είχαν τη δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα που απαιτούν τα φροντιστηριακά μαθήματα. Το Σχολείο Αλληλεγγύης Κερατσινίου προσφέρει υποστηρικτικά μαθήματα από το Φεβρουάριο του 2013.

Αυτό δε σημαίνει ότι θεωρούμε θέσφατο την ανάγκη αυτών των μαθημάτων. Θέλουμε ένα δημόσιο σχολείο που θα παρέχει όλες τις απαραίτητες γνώσεις στο πλαίσιο του προγράματός του, με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και δε θεωρούμε ότι τα φροντιστηριακά μαθήματα θα έπρεπε να είναι απαραίτητα.

Η δράση μας βασίζεται στις ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους στην παρούσα κατάσταση. Κάθε χρονιά μας φέρνει μπροστά σε νέες ευθύνες και νέες ανάγκες. Φέτος ένας αριθμός 12 καθηγητών, καταφέραμε να στηρίξουμε περίπου 20 παιδιά παρά τις ελλείψεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. 

Με τη νέα χρονιά θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή. Η απόφασή μας βασίζεται στην επιθυμία μας να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας αλλά και να εμπλουτίσουμε τη δράση μας για να φτάσουμε πιο κοντά στο στόχο που είχαμε από την αρχή. Να γίνουμε δηλαδή μια συλλογικότητα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών που θα αποτελέσει ένα κύτταρο συμμετοχής στην τοπική κοινωνία του Κερατσινίου, ενθαρρύνοντας τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, με γνώμονα την ισότιμη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων και τον αλληλοσεβασμό ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, χρώματος και θρησκείας.

Το Σχολείο Αλληλεγγύης Κερατσινίου καλεί εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που θα ήθελαν να προσφέρουν εθελοντικά μαθήματα για επίπεδα γυμνασίου και λυκείου και για την προετοιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων, να συμμετέχουν την επόμενη σχολική χρονιά.

Επιπλέον όποιος ή όποια επιθυμεί, μπορεί να δηλώνει τη διαθεσιμότητά του για γραμματειακή υποστήριξη.

Η στήριξη και η συμμετοχή σας είναι πολύ σημαντική για να συνεχίσουμε!

τηλ. 6944119918
e-mail: sxoleio.allhlegyhs.ker@gmail.com