ΕΙΜΑΙ Ζωντανή! Για την Ελένη και κάθε Ελένη!

Friday, 14 December, 2018 - 18:00

Το φεμινιστικό κίνημα ΕΙΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ καταγγέλει την σεξιστική βία ως την πιο βίαιη αντιπροσώπευση της ανισότητας των φύλων. Είναι η χειρότερη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών, δηλαδή του μισού πληθυσμού της Γης!

Η βία που υποφέρουμε σε όλα τα επίπεδα συμβαίνει επειδή η κοινωνία ανέχεται την ανισότητα και αμφισβητεί το γυναικείο βίωμα. Τα δικαιώματα των κοριτσιών, των μαθητριών, των φοιτητριών, των μητέρων, των συζύγων, της κάθε μίας γυναίκας! Ο σεξισμός ανατροφοδοτεί την υποβάθμισή μας, την αντικειμενοποίηση των σωμάτων μας και τον μη σεβασμό των επιλογών μας.

Μία στις τρεις γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της και μία στις πέντε γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού. Μέσα σε ένα χρόνο, πάνω από 16.700.000 γυναίκες υπέστησαν σωματική βία ή σεξουαλική κακοποίηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην Ελλάδα μεταξύ 2014-2017 είχαμε περισσότερους από 760 βιασμούς.

Ήρθε η ώρα να καταλάβουμε ότι ο σεξισμός σκοτώνει και καθιστά αδύνατη την συμβίωση των δύο φύλων στα πλαίσια μιας δημοκρατικής χώρας. Σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας!

Συγκεκριμένα:

-Ο αγώνας κατά της έμφυλης τρομοκρατίας πρέπει να γίνει ζήτημα του Κράτους.

-Πρέπει να ληφθούν μέτρα για την πρόληψη περιστατικών έμφυλης βίας μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα.

-Τα ΜΜΕ πρέπει να δεσμευτούν να αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια τα ζητήματα έμφυλης βίας, να τα κάνουν ορατά χωρίς εντυπωσιασμούς που αμαυρώνουν την ηθική υπόσταση των θυμάτων και η γλώσσα που χρησιμοποιούν να μην αναπαράγει σεξιστικά πρότυπα.

Είμαστε εδώ για να καλέσουμε κάθε άτομο, κάθε πολιτικό κόμμα και την κυβέρνηση να μην είναι συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα!

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 18:00 στην Καπνικαρέα κοπέλες και γυναίκες από διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας βγαίνουμε στους δρόμους να κάνουμε ορατή την ύπαρξή μας και να φωνάξουμε όλες μαζί ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ! ΑΡΚΕΤΑ!

Η μισή ανθρωπότητα πρέπει να συνεχίσει να ΖΕΙ, δεν ανεχόμαστε ούτε μία ακόμη γυναικοκτονία!
Για την Ελένη και κάθε Ελένη!
#ειμαιζωντανη