Συμμετοχή της «Αλληλεγγύης για Όλους» στην συνάντηση της Φλωρεντίας 2002-2022

18/11/2022 - 21:00

Τη Φλωρεντία επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της «Αλληλεγγύης για Όλους» όπου και  συμμετείχε  στην πανευρωπαϊκή συνάντηση «Φλωρεντία 2002-2022».

Είκοσι χρόνια μετά την ίδρυση του  Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στη Φλωρεντία, αντιπροσωπείες από την Ευρώπη, την Αφρική, την Λατινική Αμερική αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση της πολιτικής κατάσταση και τις προτεραιότητες των κοινωνικών κινημάτων.

Σε ένα τοπίο αντιφατικό, (άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, νίκη των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων στην Λατινική Αμερική), με δεδομένη την πληγή του πολέμου μεταξύ Ρωσίας -Ουκρανίας, τον κίνδυνο χρήσης πυρηνικών, την καταστροφή του περιβάλλοντος, την έξαρση του προσφυγικού, την ενεργειακή και οικονομική κρίση, επιβάλλεται ο συντονισμός των ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων.

Πρώτιστη προτεραιότητα αποτελεί η ανάπτυξη ενός ισχυρού φιλειρηνικού κινήματος , με αίτημα την κατάπαυση του πυρός και την ειρηνική επίλυση του πολέμου στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Το επόμενο διάστημα σε όλη την Ευρώπη θα πυκνώσουν οι κινηματικές πρωτοβουλίες ώστε να εμποδίσουμε την στρατικοποίηση της ηπείρου και την επιστροφή στον ψυχρό πόλεμο.

Η συμμετοχή της «Αλληλεγγύης για Όλους» στην συγκεκριμένη προσπάθεια είναι δεδομένη. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και την δυνατότητα που μας δόθηκε να τοποθετηθούμε στην συνάντηση "Φλωρεντία 2002-2022".