Αποστολή Ανθρωπιστικής βοήθειας για τα θύματα του πολέμου και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

02/12/2022 - 21:15

Την Παρασκευή  02/12/2022  από τον αποθηκευτικό χώρο που μας παραχώρησε ο Δήμος Χαλανδρίου (τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά) , φορτώθηκαν είδη ανθρωπιστικής βοήθειας για τα θύματα του πολέμου και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. 

Συγκεκριμένα η ανθρωπιστική βοήθεια 11 παλετών (4,5 τόνοι)  αφορά είδη διατροφής, φαρμακευτικό υλικό, είδη προσωπικής υγιεινής και  καθαρισμού, τα οποία συγκεντρώθηκαν κατά την διάρκεια της καμπάνιας, που οργάνωσε η «Αλληλεγγύη για Όλους» για τον άμαχο πληθυσμό της Ουκρανίας. 

Ένα τμήμα της ανθρωπιστικής βοήθειας θα δοθεί σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου  στον οργανισμό "Way Home Odessa", που περιθάλπει πρόσφυγες από όλη την Ουκρανία αλλά κυρίως από την πολύπαθη Χερσώνα. 

Ένα δεύτερο τμήμα ειδών πρώτης ανάγκης, το οποίο συγκεντρώθηκε, με την πρωτοβουλία της επιτροπής "ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ"

και σε συνεργασία με αυτήν  θα δοθεί στον ελληνική ομογένεια  της Οδησσού. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Γιατρούς του Κόσμου, για την  συνεργασία. 

Επίσης ευχαριστούμε για την συνεργασία την επιτροπή "ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ"  και προσωπικά την βουλεύτρια Θεοδώρα Τζάγκρη, Αν. Τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ 

Είναι γεγονός, ότι η συνεργασία πολλών και διαφορετικών φορέων κάνει τις δράσεις αλληλεγγύης ακόμα πιο αποτελεσματικές.

Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε με τις μικρές δυνάμεις την προσπάθεια συμπαράστασης στα αθώα θύματα του πολέμου. 

Το βασικό είναι να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός, να σταματήσει ο πόλεμος, να βρεθεί διπλωματική πολιτική λύση, να αποτραπεί το πισωγύρισμα της Ευρώπης στον ψυχρό πόλεμο και τον ανταγωνισμό των στρατιωτικών εξοπλισμών. 

Η «Αλληλεγγύη για Όλους» θα συνεχίσει να συμμετέχει σε εθνικές και διεθνείς πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση ισχυροποίησης του φιλειρηνικού κινήματος στην Ευρώπη.