Η αλληλεγγύη ταξιδεύει στη Μυτιλήνη με το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

11/09/2015 - 22:45

πηγή: rebeliskos.wordpress.com

Εάν σήμερα το μεσημέρι περάσεις από τον Κολωνό, θα νιώσεις να σε κυριεύει ένας δροσερός αέρας αλληλεγγύης. Έρχεται από την οδό Άργους 145, και εκεί αυτές τις ημέρες, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών μαζεύει όλη την αγάπη του κόσμου για να την στείλει στους πρόσφυγες που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη Μυτιλήνη, αλλά και σε άπορους μαθητές. Εάν είσαι στις 4 εκεί, μπορείς να βοηθήσεις.

Ρούχα παιδικά, μωρουδιακά, για άντρες και γυναίκες, παντελόνια, πουκάμισα, φούστες, φορέματα, φούτερ, πουλόβερ, εσώρουχα, παπούτσια, κασκέτα, σκουφιά, γάντια, κασκόλ, κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια, πλαστικά ποτήρια, πιάτα, μαγειρικά σκεύη, κονσέρβες, φρουτόκρεμες,  παιχνίδια, τετράδια, βιβλία, μπλοκ ζωγραφικές, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, σχολικές τσάντες, πάνες, μωρουδιακές κούνιες, απορρυπαντικά, σαμπουάν, στρώματα, σκηνές και τόσα άλλα πράγματα που τόσος κόσμος προσέφερε την προηγούμενη Κυριακή 6/9, την Τρίτη 8/9 και την Πέμπτη 10/9, έφτιαξαν ένα τεράστιο βουνό από αγάπη. Πολύ αγάπη.

DSCN0724

Σήμερα Παρασκευή 11/9 θα έρθουν από τη μεταφορική που προσφέρθηκε να μεταφέρει δωρεάν στη Μυτιλήνη όλα αυτά τα πράγματα, για να πάρουν κάποια από αυτά.

Εάν είσαι στη γειτονιά, πέρνα να βάλεις κι εσύ ένα χεράκι.

DSCN0756

Μπορείς να περάσεις ακόμα κι εάν δεν είσαι κοντά στη γειτονιά. Δεν είναι δύσκολο. Εγώ το βρήκα αμέσως.

DSCN0745

Όπως βρήκα και την Νάνσυ, την Ηλέκτρα, τον Βασίλη, τη Μάχη, την Ειρήνη, τα κορίτσια από την Νέα Ιωνία, τα άλλα κορίτσια από τα Άνω Πατήσια και τόσους άλλους εθελοντές και εθελόντριες, που με φροντίδα πακετάρισαν τα πράγματα ανά κατηγορίες για να είναι πιο εύκολη η διαλογή τους.

Επίσης, εάν έχεις πράγματα που πιστεύεις πως θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα σε κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους που στο μακρύ τους ταξίδι περνάνε από τη χώρα μας, μπορείς να τα φέρεις μαζί σου. Αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση και να τα προσφέρεις με την καρδιά σου.

Μιας και προς το παρόν υπάρχει υπερπροσφορά από ρούχα, θα ήταν χρήσιμα: Κατσαρόλες, τηγάνια, ταψιά. πιάτα, πιρούνια, ποτήρια, φλιτζάνια, παπούτσια γυναικεία, ανδρικά, παιδικά, κάλτσες γυναικείες, ανδρικές, παιδικές, εσώρουχα γυναικεία, ανδρικά, παιδικά, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόροι-κηρομπογιές, ρύζι, κονσέρβες ντομάτας, σεντόνια, κουβέρτες, αλεύρι, καθαριστικά.

DSCN0737

Θερμή παράκληση, έξω από τις σακούλες ή τα κουτιά με τα ρούχα να γράφετε σε ποιον απευθύνονται (γένος και ηλικία). Επίσης υπάρχει άμεση ανάγκη στο Μόλυβο για έναν εθελοντή γιατρό.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείς να επικοινωνήσεις με την Έλενα, ή στο fb του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών με μήνυμα στο inbox.

Η αλληλεγγύη πάει Μυτιλήνη με το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών. Η βοήθειά σου θα είναι πολύτιμη.