ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΠΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

Κυριακή, 9 Ιουνίου, 2013 - 08:00 ως 14:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΠΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

 

 

Μαρούσι -6/6/2013

 

Δελτίο Τύπου

 

Από την εμφάνιση της κίνησής μας στο Μαρούσι με την οργάνωση της πρώτης διανομής τροφίμων απευθείας από παραγωγούς, δεχτήκαμε την άμεση επίθεση των “αρχόντων” της πόλης μας. Η αρχή έγινε με την κωλυσιεργία του δήμου να απαντήσει στο αίτημά μας για χρήση δημοτικού χώρου για τη διανομή, την απαγόρευση της τελευταίας στιγμής και το εξώδικο σε μέλος της κίνησής μας.

 

Συνεχίσαμε στη διανομή και δικαιωθήκαμε. Εκατοντάδες συμπολίτες μας προμηθεύτηκαν ποιοτικά προϊόντα στην τιμή των παραγωγών, οι παραγωγοί διέθεσαν τόνους προϊόντων και παράλληλα μια ποσότητα τροφίμων που αφιλοκερδώς μας πρόσφεραν οι παραγωγοί διατέθηκαν σε οικογένειες που μαστίζονται από την κρίση.

 

Η αντίδραση της πλειοψηφίας των δημοτικών παρατάξεων, η συμπαράσταση δεκάδων κινημάτων Αλληλεγγύης από όλη τη χώρα, η δημόσια παρουσία μας και η κάλυψή της από τα τοπικά ΜΜΕ αλλά κυρίως η αποφασιστικότητα των συμπολιτών μας να στηρίξουν τη δράση μας οδήγησε στην επιτυχία της πρώτης διανομής και στην υποχρέωση να υπάρχει συνέχεια.

 

Ορίσαμε έτσι ως ημερομηνία διανομής την Κυριακή 9 Ιουνίου σε κεντρικό πάρκινγκ της πόλης μας κατόπιν συμφωνίας με τον ιδιοκτήτη, εκδώσαμε ανακοινώσεις και δελτία παραγγελιών κι έκτοτε δουλεύουμε συνεχώς για την επιτυχία και της δεύτερης διανομής. Η επιλογή ιδιωτικού χώρου ήταν αποτέλεσμα νέας κωλυσιεργίας του δήμου να απαντήσει σε αίτημά μας για χρήση δημοτικού χώρου.

 

Όμως την Παρασκευή 31 Μαΐου μας ειδοποίησε ο ιδιοκτήτης του πάρκινγκ ότι δέχτηκε πιέσεις από “μεγαλοπαράγοντα” του εμπορικού συλλόγου και δεν μπορεί να μας διαθέσει το χώρο. Η επίθεση συνεχίζεται με νέα μέσα.

 

Στην συνέλευση της κίνησής μας που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα αποφασίσαμε ομόφωνα οτι:

 

-        Προχωράμε στην πραγματοποίηση της δράσης μας την Κυριακή 9 Ιουνίου.

 

-        Νέος τόπος διανομής είναι το πάρκινγκ του ΟΑΚΑ επί της Αμαρυσίας Αρτέμιδος (όπως στην 1η διανομή)

 

-        Συμμετέχουμε στο “Χωριό Αλληλεγγύης” που πραγματοποιείται στο ΟΑΚΑ τις 7 και  8 Ιουνίου στα πλαίσια της συνάντησης των Ευρωπαϊκών Κινημάτων AlterSummit”. Καλούμε τους συμπολίτες μας να συναντηθούμε στο περίπτερό μας για γνωριμία, ανταλλαγή απόψεων και ιδεών.

 

Οι ύπουλες επιθέσεις που δεχόμαστε θα απαντώνται δημόσια και με έργα. Γιατί για εμάς, 

 

Αλληλεγγύη δεν είναι η φιλανθρωπία των ισχυρών αλλά οι ισότιμες σχέσεις και η συνεργασία μεταξύ των πολιτών.

 

 


Κίνηση Πολιτών “Αλληλέγγυοι Δρόμοι”

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δήμος Αμαρούσιου