Τροφή, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Χωρίς Μεσάζοντες, Πολιτισμός, Στέκια
Επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός δικτύου ανοιχτού σε καθέναν και καθεμία που εμπνέεται από το τρίπτυχο ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ. Ενός δικτύου αλληλεγγύης με στόχο να απλωθεί σε όλους τους συμπολίτες μας που πλήττονται από την κρίση, να στηρίξει τις υφιστάμενες δομές αλληλεγγύης, να βοηθήσει στην εξέλιξή τους και να δημιουργήσει νέες.
Π.Ε. Κορινθίας
Δήμος Ξυλοκάστρου
ΥΓΕΙΑ, Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Δήμος Αρταίων
Νόρμαν και Βασιλέως Κωνσταντίνου
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Το κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης είναι η αντίδραση στη βαρβαρότητα που μας επιβάλλουν. Ενωθήκαμε και παλεύουμε για να μη χάσουμε την αξιοπρέπειά μας αλλά και την ελπίδα μας. Με πίστη στην κοινωνική αλληλεγγύη, με την πεποίθηση ότι η υγεία είναι ύψιστο κοινωνικό αγαθό, και με την κατανόηση ότι δεν προσφέρουμε φιλανθρωπικό έργο, ούτε επιθυμούμε να διαπαιδαγωγήσουμε συμπολίτες μας στη λογική της συμπόνιας και της ικεσίας, αλλά μαζί να αγωνιστούμε για το δικαίωμα μας στην δημόσια υγεία και να διεκδικήσουμε την δωρεάν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους,
Δήμος Κατερίνης
Στεγάζεται σε αποθήκη του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης (ΔΕ-ΤΕ-ΠΑ 18:00 - 21:00)
Πολιτισμός, Στέκια, Γελοιογραφίες, ΥΓΕΙΑ, Τροφή
To Δίκτυο Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών συστάθηκε από μέλη και φίλους της Δημοτικής Παράταξης Ενεργοί Πολίτες Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού με Επικεφαλής τη Νάντια Σουμπασάκη.
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού
Νικολάου Πλαστήρα & Παρίτση, Νέο Ψυχικό
Χωρίς Μεσάζοντες, Πολιτισμός, Νομική Υποστήριξη
Οι "ΟΜΠΡΕΛΕΣ" είναι μια ανεξάρτητη κίνηση πολιτών του Νέου Ψυχικού - Φιλοθέης - Ψυχικού, που ενώθηκαν και αυτοοργανώθηκαν, απέναντι στα αποτελέσματα της σημερινής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού
Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ 13 & ΠΑΡΙΤΣΗ 15451
Δημοτικά Ιατρεία Φαρμακεία
Στην πόλη μας λειτουργούν τρία Δημοτικά Ιατρεία. Τα Δημοτικά Ιατρεία παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν και δέχονται με προσυνεννόηση (ραντεβού)
Δήμος Αγίας Παρασκευής
Παναγούλη & Κρήτης 88,
Χωρίς Μεσάζοντες
Η ιστοσελίδα αυτή αποτελεί το τεχνικό μέσο για την επίτευξη του τελικού στόχου που είναι η εξάλειψη των μεσαζόντων. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα AGROtopia δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να εγγραφούν και να παραγγείλουν προϊόντα, στις ομάδες να οργανώσουν μια διάθεση προϊόντος, στους παραγωγούς να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την πώληση των γεωργικών τους προϊόντων.
Δήμος Αθηναίων
Τροφή, ΥΓΕΙΑ, Μετανάστες
Ο σύλλογος εθελοντών Albatros είναι ένα σωματείο που ιδρύθηκε με σκοπό την αντιμετώπιση των θεμάτων των προσφύγων, των βασικών αναγκών επιβίωσης ανέργων, άπορων, ευάλωτων συμπολιτών μας στην εποχή της ανθρωπιστικής κρίσης που μας έχει επιβληθεί.
Π.Ε. Θεσσαλονίκης
Ιασωνίδου 4, Θεσσαλονίκη
Συλλογικές Κουζίνες
Σκοπός μας είναι να ενεργήσουμε όλοι μαζί, να καλλιεργήσουμε την αλληλεγγύη, να εμπνευστούμε και να διαμορφώσουμε άλλες μορφές κοινωνικής πραγματικότητας, που θα μας βγάζουν απ’την απομόνωση, θα μας απελευθερώνουν και θα μας κάνουν πιο δυνατούς.
Δήμος Αθηναίων
Τσαμαδού 13
Ανταλλακτικά - Χαριστικά Παζάρια
Το γραφείο του Πελίτι είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι. Για να μας επισκεφθείτε θα πρέπει πρώτα να έχουμε κλείσει ραντεβού,
Δήμος Δράμας
Μεσοχώρι Παρανεστίου Τ.Κ. 66035 Παρανέστι
Κοινωνική - Αλληλέγγυα Οικονομία
Ο FairCoop είναι ένας ανοιχτός παγκόσμιος συνεταιρισμός, αυτο-οργανωμένος μέσα από το Διαδίκτυο ο οποίος παραμένει εκτός κρατικού-εθνικού ελέγχου.
Δήμος Αθηναίων
Δήμος Αθηναίων
Σόλωνος 136, 3ος όροφος
Πολιτισμός, Ντοκιμαντέρ
Είμαστε μια ομάδα κινηματογραφιστών και φίλων του οπτικοακουστικού χώρου και έχουμε συμφωνήσει στα πάρα κάτω: Στη στήριξη της κινηματογραφικής τέχνης και ειδικότερα την ανάδειξη της ταινίας τεκμηρίωσης - του ντοκιμαντέρ, την ανύψωση της σημασίας του ντοκιμαντέρ σαν σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης κινηματογραφίας, ένα μέσο αποτύπωσης του πραγματικού κόσμου, μέσα από πολύπλευρες τεκμηριώσεις κοινωνικών θεμάτων της καθημερινής ζωής, των προβλημάτων και τις ανησυχίες μη προνομιούχων ή μειονεκτούντων ατόμων, καθώς και των θυμάτων της κοινωνικής ανισότητας και αδικίας. Την ενίσχυση της συλλογικότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, την αλληλοϋποστήριξη και την έμπρακτη στήριξη προς άνεργους –αναξιοπαθούντες ή με σοβαρά προβλήματα υγείας φίλων που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τον σεβασμό προς τον άνθρωπο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Δήμος Αθηναίων
Πολιτισμός, Ξένες Γλώσσες, Ενισχυτική Διδασκαλία
Η Vita Activa είναι ένας αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος που στεγάζεται στην Α’ ΦΕΠΑ (Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών) στου Ζωγράφου. Δημιουργήθηκε μια - κάποια μέρα του Οκτώβρη του '13, από μια ομάδα φοιτητών διαφόρων σχολών κι ενδιαφερόντων, με κύριους άξονες τον κριτικό μαρξισμό και την αναρχική θεωρία. Απώτερος σκοπός ήταν να στηθεί ένας χώρος συνεργατικής έκφρασης και προαγωγής εναλλακτικών πολιτισμικών δομών, μια νησίδα δημιουργικής υπέρβασης αυτών που λαμβάνουμε ως παραδεδομένα στον ωκεανό εξαθλίωσης και βλακείας που πλέουμε ως "ένδοξη" ελληνική κοινωνία. Οι βάσεις της ομάδας είναι ο αντιεμπορευματισμός, η συνδιαμόρφωση στη λήψη αποφάσεων και ο αντιφασισμός.
Δήμος Ζωγράφου
Ζωγράφου, Ούλωφ Πάλμε 2, Α’ ΦΕΠΑ, 2ος Όροφος
Τροφή, Χωρίς Μεσάζοντες
Είμαστε κάτοικοι του 6ου Διαμερίσματος του Δήμου της Αθήνας. Ζούμε καθημερινά εγκατάλειψη και τη μιζέρια της περιοχής μας. Ολοένα και περισσότεροι από μας δυσκολεύονται όχι μόνο να ζήσουν με αξιοπρέπεια αλλά και να εξασφαλίσουν τα βασικά αγαθά της μέρας.
Δήμος Αθηναίων
Επτανήσου 60 & Τενέδου
Στέκια
Ο «ΙΣΤΟΣ» ελεύθερος κοινωνικός χώρος αλληλεγγύης, είναι ένα Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Δημιουργήθηκε από πολίτες και εργαζόμενους στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας, κυρίως στο Χαϊδάρι, που είναι και η «έδρα» του ΙΣΤΟΥ. Οι πολίτες που πήραμε την πρωτοβουλία προερχόμαστε από διάφορα κοινωνικά στρώματα και αποφασίσαμε να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας
Δήμος Χαϊδαρίου
Κουμουνδούρου 5 12461 Χαϊδάρι (κτήριο Παλαιού Δημαρχείου)
Χωρίς Μεσάζοντες
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης «Μαζί …να τα φάμε» επιθυμεί να φέρει σε επαφή τους συμπολίτες μας –φυσικά ανεξάρτητα από το χρώμα ή την εθνικότητά τους - με παραγωγούς, με παραγωγικούς συνεταιρισμούς ή με εταιρείες παραγωγής και εμπορίας που επιθυμούν να διαθέσουν τα είδη τους με φθηνότερες τιμές.
Δήμος Χαλανδρίου
Δημοτικά Ιατρεία Φαρμακεία
Δήμος Αγίας Παρασκευής
Χίου & Σωτήρος 2
Κοινωνικά Παντοπωλεία
Το κίνημα λειτουργεί στο πλαίσιο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, προωθώντας το συνεργατισμό στις σχέσεις παραγωγών – καταναλωτών, καθώς και στις μορφές οργάνωσής τους (αγροτικοί και μεταποιητικοί συνεταιρισμοί, καταναλωτικοί συνεταιρισμοί, κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, μικροί παραγωγοί, αυτοαπασχολούμενοι, αυτόνομες μικρές μονάδες, ομάδες παραγωγών, αυτόνομες αγορές παραγωγών κ.α.)
Π.Ε. Θεσσαλονίκης
Σάντας 7
Τραγουδοποιοί
Τον Σεπτέμβρη του 2013, κάποιοι Μαρουσιώτες τραγουδιστές… μπάνιου άφησαν τη ντουζιέρα και τα σαπούνια στη σαπουνοθήκη και φτιάξαν την μουσική ομάδα“Αλληλέγγυες Νότες”. Εκεί άρχισαν να τραγουδούν ο ένας για τον άλλο και όλοι για όλους. Από τότε συναντώνται σε εβδομαδιαία βάση και προβάρουν τραγούδια, εμπλουτίζοντας το ρεπερτόριό τους, δίνουν συναυλίες και τραγουδούν πάντα αλλη­λέγγυα.
Δήμος Αμαρούσιου
Τροφή, Πολιτισμός, Στέκια
Ποιοί είμαστε Είμαστε μια ανοιχτή ομάδα ανθρώπων που πιστεύουν ότι η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση επιβίωσης όσων πληττόμαστε από την βαρβαρότητα των μνημονίων και της Τρόικας, η αντίσταση είναι μονόδρομος απέναντι στην αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης που εκτελεί εντολές και η αυτοοργάνωση είναι το εφαλτήριο για την ενεργοποίηση και συμμετοχή ΌΛΩΝ μας για την ανατροπή της συνεχούς κατάρρευσης Τι επιδιώκουμε Τη δημιουργία ενός δικτύου ανοιχτού στον καθένα και την καθεμία που εμπνέεται από το τρίπτυχο Αλληλεγγύη-Αντίσταση-Αυτοοργάνωση, ενός δικτύου αλληλεγγύης με στόχο να απλωθεί σε όλους τους συμπολίτες μας, να δημιουργήσει τείχος αντίστασης σε κάθε πλειστηριασμό, να στηρίξει κάθε δομή αλληλεγγύης, να στηρίξει και να βοηθήσει κάθε συμπολίτη μας που πλήττεται από την κρίση, να αντισταθούμε ενεργά σε κάθε μέτρο που οδηγεί στη φτωχοποίηση της κοινωνίας και που θα κάνει πράξη το σύνθημα
Π.Ε. Κορινθίας
Κάθε Πέμπτη μετά τις 8.00 μμ είναι διαθέσιμη στην ομάδα η αίθουσα του ισογείου στο Πολιτιστικό Κέντρο Κιάτου.
ΥΓΕΙΑ, Τροφή, Κοινωνική - Αλληλέγγυα Οικονομία, Μετανάστες, Νομική Υποστήριξη, Πολιτισμός
Σε καιρούς κρίσης, οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής, σε καιρούς επίθεσης σε δικαιώματα και κατακτήσεις, στο βιός και στη ζωή μας την ίδια, η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση επιβίωσης όσων πληττόμαστε από τη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, η αντίσταση είναι μονόδρομος απέναντι στην αντικοινωνική πολιτική της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού, η αυτοοργάνωση είναι το εφαλτήριο για την ενεργοποίηση, τη συμμετοχή και τη χειραφέτηση των «από κάτω», για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.
Δήμος Αθηναίων
Αλεξανδρείας 76 Αθήνα 10441
Στέκια
Μία νέα δομή Αλληλεγγύης, με το συμβολικό όνομα «Το καπνισμένο τσουκάλι», ανέτειλε πρόσφατα, για να φωτίσει τον σκοτεινό ουρανό της ανέχειας.
Δήμος Χαϊδαρίου
Κουμουνδούρου 5
Ανταλλακτικά - Χαριστικά Παζάρια, Λαϊκές Συνελεύσεις
... με τους γείτονές σε επίπεδο πολυκατοικίας ή γειτονιάς για ένα δίκτυο αλληλοενημέρωσης και αλληλεγγύης σε όλη την πόλη...
Δήμος Αλεξανδρούπολης
Στέκια
Συνέλευση κάθε Τετάρτη στις 18:30. Ο Χώρος είναι ανοικτός κάθε Πέμπτη & Παρασκευή 18:00-21:00 και Κυριακή 11:00-14:00
Δήμος Περάματος
Φλέμινγκ 92 και Αχιλλέως, Πέραμα
Μαθήματα σε Μετανάστες
Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά (ΑΣΜΠ) ιδρύθηκε το 2005 από μία μικρή ομάδα εθελοντών δασκάλων, ενώ από το 2006 λειτουργεί ως σωματείο, με ολοένα αυξανόμενο αριθμό εθελοντών. Βρισκόμενο ήδη στον 8ο χρόνο λειτουργίας του, έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 3500 μαθητές-μετανάστες και συνεχίζει με επιτυχία και μεράκι το έργο του. Η οργάνωση, δομή και λειτουργία του ΑΣΜΠ βασίζεται στις αρχές της Άμεσης Δημοκρατίας, αφού σε όλες τις διοικητικές διαδικασίες (εκλογή συμβουλίου, τακτική μηνιαία συνέλευση, έκτακτες συνελεύσεις) συμμετέχουν ισότιμα δάσκαλοι και μαθητές.
Δήμος Πειραιά
14ο & 15ο Γυμνάσια Πειραιά, Αγ.Αναργύρων και Κω Παλιά Κοκκινιά
Ανταλλακτικά δίκτυα – Τοπικές Μονάδες Συναλλαγής
Δίκτυο Ανταλλαγής Προϊόντων και Υπηρεσιών
Δήμος Βέροιας
Συνεταιρισμοί - Αλληλέγγυο Εμπόριο
Ονειρευόμαστε μια κοινωνία αυτάρκειας, αλληλεγγύης και φιλοξενίας και όχι εκμετάλλευσης συνανθρώπων και φύσης. Και το κάνουμε πράξη, ξεκινώντας από εμάς τους ίδιους. H ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ Κοιν.Σ.Επ. έχει τρεις αλληλένδετες γραμμές-δράσεις: - την καλλιέργεια και παραγωγή αγροτικών προϊόντων, μικρής κλίμακας και με φυσικές μεθόδους - την εκπαίδευση, με εναλλακτικές μεθόδους, ηθική και αγάπη - τον πολιτισμό, τη διάδοση τεχνών, παράδοσης και κουλτούρας.
Π.Ε. Ηρακλείου
Γρηγορίου Λάμπρακη 7, Ηράκλειο, Κρήτη
Κοινωνική - Αλληλέγγυα Οικονομία
Έχοντας επίγνωση αυτής της πραγματικότητας, αλλά και με την αποκτημένη μας εμπειρία, από τη συμμετοχή μας στις διάφορες κατά καιρούς δομές και δράσεις αλληλεγγύης, τόσο στα κινήματα, όσο στις τοπικές πολιτιστικές, στις δημοτικές και στις πολιτικές μας εκφράσεις, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εαυτούς μας, στις οικογένειες, στην κοινωνία, στη χώρα μας, αξιωθήκαμε να επιχειρήσουμε, να αναδείξουμε το μέγεθος, την ποιότητα, το εύρος των αξιών μας ως άτομα, ως συλλογικότητα, ως ελάχιστο του κοινωνικού μας συνόλου υποκείμενο.
Δήμος Κηφισιάς
ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΑΔΑ 19
Στέκια
Ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός ΧώροςΠασαμοντάνια λειτουργεί από το Μάη του 2010 στο κέντρο του Κορυδαλλού (Δημητρακοπούλου 23) ως ανοιχτό και δημόσιο πεδίο συνάντησης και δράσης όσων ασφυκτιούν μέσα στο υπάρχον κοινωνικό πλαίσιο και αμφισβητούν τις κυρίαρχες δομές και αντιλήψεις. Οι ανοιχτές συνελεύσεις του χώρου γίνονται κάθε Τετάρτη στις 20.30
Δήμος Κορυδαλλού
Δημητρακοπούλου 23
Στέκια
Οι μέρες είναι μαγικές όταν μπορούμε και γελάμε δίχως φόβο όταν δεν έχει θάνατο του πρωινού καφέ η κουβεντούλα
Δήμος Ζωγράφου
Γ. Ζωγράφου 13
Δημοτικά Ιατρεία Φαρμακεία
Δήμος Αγίας Παρασκευής
Χειμάρρας 22
Κολλεκτίβες Εργασίας
Π.Ε. Θεσσαλονίκης
Λαέρτου, Πυλαία 570 01, Ελλάδα
Τροφή, Πακέτα, Μετανάστες
Είμαστε μια ομάδα από άτομα με βάση την Αθήνα με ένα κοινό στόχο. Να χτίσουμε ένα καλύτερο κόσμο βοηθώντας απόρους ανθρώπους. θέλουμε να παλέψουμε εναντία στην πείνα, θρεπτικά προβλήματα, φτώχια, αρρώστιες και αδικίες. Γιατί πιστεύουμε στους ανθρώπους και θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την παρούσα κρίση των ανθρωπίνων αξιών.
Δήμος Αθηναίων
Αιόλου 68-70, Αθήνα
Δήμος Πετρούπολης
Πλατεία Αγ.Δημητρίου, Πετρούπολη
Συνεταιρισμοί - Αλληλέγγυο Εμπόριο
Σε μια χώρα που μαστίζεται από την ανεργία και οι επιχειρήσεις περνάνε κρίση, η Ελένη, η Εύα, η Μαρία, ο Βασίλης και ο Θεοδόσης, επιστήμονες σχεδόν όλοι τους, συναντήθηκαν επιχειρηματικά, παίρνοντας το ρίσκο μιας δυναμικής εξόδου στην πραγματική παραγωγική εργασία και έκαναν πράξη μια πρωτοποριακή ιδέα.
Π.Ε. Θεσσαλονίκης
Χηλής 45, Καλαμαριά
Δημοτικά Ιατρεία Φαρμακεία
Τα Δημοτικά ιατρεία λειτουργούν από το 1998 χωρίς καμία κρατική χρηματοδότηση. Στεγάζονται σ' ένα ανακαινισμένο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο 250 τ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο για τους άπορους, τους ανασφάλιστους και τους ασφαλισμένους του Ο.Γ.Α.
Δήμος Αιγάλεω
Γήπεδο Αιγάλεω
Δημοτικά Ιατρεία Φαρμακεία
Δομή αλληλεγγύης του Δήμου Ρόδου
Π.Ε. Ρόδου
Βασιλειάδη 5, Ρόδος, 85100
Δήμος Ιωαννιτών
Εθνάρχου Μακαρίου 11 Στο ΚΕΠΑΒΙ
Τροφή, Κοινωνική - Αλληλέγγυα Οικονομία
Σε καιρούς κρίσης, οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής, σε καιρούς επίθεσης σε δικαιώματα και κατακτήσεις, η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση επιβίωσης της πληττόμενης κοινωνίας και μοναδική σανίδα σωτηρίας στις κρίσιμες αυτές στιγμές της ζωής του ανθρώπου και της κοινωνίας.
Δήμος Ηρακλείου
Αθηνάς 12, Νέο Ηράκλειο

Σελίδες