Αλληλεγγύη - Αντίσταση στο Ξυλόκαστρο

Τροφή, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Χωρίς Μεσάζοντες, Πολιτισμός, Στέκια
Παρουσιαση της δομης

Πέντε χρόνια τώρα είμαστε θεατές στη διάλυση του κράτους πρόνοιας και της επίθεσης σε δικαιώματα και κατακτήσεις ετών. Η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών έχει οδηγήσει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στην εξαθλίωση, τους νέους στην ανεργία και στην αβεβαιότητα για το μέλλον και την κοινωνία στο μαρασμό και στην αποδοχή όλων αυτών που της επιβάλλονται από την οικονομική ολιγαρχία.

Απέναντι σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση επιβίωσης, η αντίσταση είναι μονόδρομος, η αυτοοργάνωση είναι το εφαλτήριο για την ενεργοποίηση, τη συμμετοχή και τη χειραφέτησή μας, για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.

Επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός δικτύου ανοιχτού σε καθέναν και καθεμία που εμπνέεται από το τρίπτυχο ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ.

Ενός δικτύου αλληλεγγύης με στόχο να απλωθεί σε όλους τους συμπολίτες μας που πλήττονται από την κρίση, να στηρίξει τις υφιστάμενες δομές αλληλεγγύης, να βοηθήσει στην εξέλιξή τους και να δημιουργήσει νέες.

Ενός δικτύου ενεργής αντίστασης απέναντι σε κάθε μέτρο που οδηγεί στη φτωχοποίηση και τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Ενός δικτύου που κάθε συμπολίτης μας που διαπνέεται από αξίες όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, ο ανθρωπισμός, ο σεβασμός στο περιβάλλον, θα μπορεί να προτείνει δράσεις και να μετατρέψει τις ιδέες του σε πράξη.

Ήδη τέτοια δίκτυα έχουν αναπτυχθεί και λειτουργούν σε πολλές περιοχές της χώρας μας. Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να οργανώσουμε και στο Ξυλόκαστρο μια τέτοια δομή. Ας δώσουμε τα χέρια να ξεκινήσουμε μια τέτοια προσπάθεια.

 

Όταν θέλουμε και είμαστε πολλοί, αγωνιζόμαστε και πετυχαίνουμε νίκες για τη ζωή μας.

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (1)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δήμος Ξυλοκάστρου
Π.Ε. Κορινθίας
Υλικά