ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ & ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ

Τροφή, Πολιτισμός, Στέκια
Παρουσιαση της δομης

Πώς λειτουργούμε

Δεδομένου ότι η ζωή όλων μας έχει μετατραπεί σε έναν αγώνα επιβίωσης πιστεύουμε ότι ο καθένας μόνος του καθίσταται από τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες όλο και πιο αδύναμος. Θεωρούμε ότι μόνο όλοι μαζί με γνώμονα το νοιάξιμο για τον συνάνθρωπο, τον συμπολίτη, το διπλανό μας μπορούμε να μετατρέψουμε τον αγώνα για επιβίωση σε αγώνα για αντίσταση και ανατροπή, σε αγώνα για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και να ανακόψουμε την ανάθεση.

Γι αυτό το λόγο εμείς με μόνη ιδιότητα το ότι είμαστε πολίτες του Κιάτου που θέλουμε να ζήσουμε σε μια άλλη κοινωνία αξιοπρεπή, δημοκρατική, συμμετοχική και ενεργή, ψάχνουμε τρόπους να οργανωθούμε και να οργανώσουμε κάθε συμπολίτη μας να βρει τον δικό του ενεργό ρόλο, τη δική του θέληση και διάθεση σε αυτή τη προσπάθεια έτσι ώστε να βρεθούν όλοι οι δυνατοί δρόμοι που θα μετατρέψουν τις ιδέες μας σε πράξη.

Σαν τρόπους επικοινωνίας και οργάνωσης σκεφτήκαμε τους παρακάτω έτσι ώστε να είναι άμεση η επαφή μας και να αναδεικνύονται όλες οι απόψεις.

  1. Έχει δημιουργηθεί μία σελίδα στο Facebook που ονομάζεται: «Αλληλεγγύη Αντίσταση στο Κιάτο», -με ελληνικούς χαρακτήρες-, η οποία λειτουργεί ανοιχτά  και ο καθένας είναι ελεύθερος να δημοσιεύει τις ιδέες του και τους προβληματισμούς του και να προτείνει δράσεις.
  2. 2.      Έχει δημιουργηθεί μία ηλεκτρονική διεύθυνση που λειτουργεί σαν πλατφόρμα ανοικτής επικοινωνίας και διαβούλευσης για να μην  παρακωλύεται καμία πρωτοβουλία και να μην υπάρχει καμία καθυστέρηση σε οποιαδήποτε ενέργεια και δράση:  allilegguikiato@gmail.com
  3. Κάθε Πέμπτη μετά τις 8.00 μμ είναι διαθέσιμη στην ομάδα η αίθουσα του ισογείου στο Πολιτιστικό Κέντρο Κιάτου και λειτουργεί ως ένας χώρος αναφοράς και συνάντησης όλων μας ή όσων θέλουν κάθε φορά να τρέξουν ένα θέμα, όποιο και αν είναι αυτό, εκδήλωση, συνάντηση, κινητοποίηση κ.λπ.
  4. 4.      Το τηλέφωνο όπου μπορεί ο καθένας να απευθύνεται είναι: 6933069598
  • Δεν αποκλείεται κανείς, δεν αποκλείεται τίποτα. Ο καθένας βρίσκει την ιδέα του, καλεί κόσμο μέσω των διαύλων επικοινωνίας που αναφέρθηκαν ή άλλων που θα σκεφτεί  και διοργανώνει κάτι σε συνεργασία με τους υπόλοιπους ή με όσους βρεθεί ανταπόκριση για να υλοποιηθεί η ιδέα του, είτε αυτό αφορά στην αλληλεγγύη είτε αφορά μία κινητοποίηση είτε σε μια εκδήλωση, στον πολιτισμό, στο βιβλίο, σε μια παρέμβαση στη πόλη, σε οτιδήποτε.
  •  Η αντίληψη είναι ότι όλα χωράνε. Δεν υπάρχει συντονιστική ομάδα, δεν υπάρχουν εκπρόσωποι, είμαστε όλοι μαζί.
  • Χρέος μας είναι να μεγαλώνει ο αριθμός μας διαρκώς και να κάνουμε γνωστή την ύπαρξή μας σε όλη την  πόλη ώστε να μπορεί να απευθυνθεί σε μας κάποιος συνάνθρωπός μας που αντιμετωπίζει το οποιοδήποτε πρόβλημα ούτως ώστε να βρισκόμαστε στο πλευρό του αλλά κυρίως για να του κοινωνούμε το πνεύμα της αλληλεγγύης αντίστασης και αυτοοργάνωσης και να τον κάνουμε κύτταρο του οργανισμού μας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (1)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Κάθε Πέμπτη μετά τις 8.00 μμ είναι διαθέσιμη στην ομάδα η αίθουσα του ισογείου στο Πολιτιστικό Κέντρο Κιάτου.
Π.Ε. Κορινθίας
Τηλ: 
6933069598
Υλικά