Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά

Μαθήματα σε Μετανάστες
Παρουσιαση της δομης

Προσφέρονται μαθήματα ελληνικής γλώσσας διαφορετικών επιπέδων και στόχων: τμήματα αρχαρίων, τμήματα προχωρημένων, τμήματα ελληνομάθειας, τμήματα για προετοιμασίας για τις εξετάσεις απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας, τμήματα ανάγνωσης & γραφής. Παράλληλα, προσφέρονται μαθήματα εκμάθησης χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή (για μετανάστες και ιθαγενείς), καθώς και μαθήματα ξένων γλωσσών. Παράλληλα με το εκπαιδευτικό έργο και για την ενίσχυσή του, οργανώνονται εορταστικές εκδηλώσεις, συζητήσεις και εκπαιδευτικές εκδρομές, με σκοπό την κοινωνικοποίηση των μαθητών και την επαφή τους με τα ήθη και τα έθιμα του αλλά και με τον ίδιο τον τόπο. Παρέχεται, επίσης, μερική νομική κάλυψη στους μαθητές μέσω εθελοντών δικηγόρων.

Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, έχει επιπλέον να επιδείξει κοινωνική και κινηματική δράση. Οργανώνονται σε ετήσια βάση δύο ανταλλακτικά παζάρια όπου προσφέρονται είδη ένδυσης και υπόδησης. Επίσης, διοργανώνονται εορταστικές εκδηλώσεις ανοιχτές στο ευρύ κοινό με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα του Μετανάστη, την Παγκόσμια Μέρα Εθελοντισμού κ.ά. Τέλος, η παρουσία των μελών του ΑΣΜΠ σε πορείες (αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, κατά της βίας) είναι έντονη και συνεχής.

Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος 14ου & 15ου Γυμνασίων Πειραιά (Αγίων Αναργύρων & Κω, Παλιά Κοκκινιά). Οι μέρες και ώρες λειτουργίας είναι : Κυριακή 14.00-19.00.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (1)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

14ο & 15ο Γυμνάσια Πειραιά, Αγ.Αναργύρων και Κω Παλιά Κοκκινιά
Δήμος Πειραιά
Τηλ: 
2104200917
Υλικά