Από Κοινού

Συνεταιρισμοί - Αλληλέγγυο Εμπόριο
Παρουσιαση της δομης

Στην κρίσιμη εποχή που ζούμε η κατάκτηση της συλλογικότητας είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα. Οι απόπειρες που γίνονται είναι πολλές και ποικιλόμορφες. Με το ξεκίνημα της μεγάλης κρίσης (2010-2012) στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου ξεκίνησαν κάποιες μικρές και άτυπες ομάδες να καλλιεργούν από κοινού, είτε παράγοντας οικολογικά προϊόντα είτε κάνοντας άλλες δράσεις. Η επαφές μεταξύ των ομάδων και ο παρείστικος χαρακτήρας τους κατέληξαν την Ανοιξη 2013 να γεννήσουν μια μικρούλα κοινότητα.

Το όνομα της ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ και η νομική της μορφή Κοιν.Σ.Επ.. H πρωτη της διακήρυξη ήταν: 

Συνεταιριστική κοινότητα αυτάρκεια Από Κοινού Κοιν.Σ.Επ.

Πιστεύουμε στη συλλογικότητα. Αντιστεκόμαστε στη μοναξιά.

Ονειρευόμαστε μια κοινωνία αυτάρκειας, αλληλεγγύης και φιλοξενίας και όχι εκμετάλλευσης συνανθρώπων και φύσης.
Και το κάνουμε πράξη, ξεκινώντας από εμάς τους ίδιους.

Η συνεταιριστική κοινότητα αυτάρκειας Από Κοινού Κοιν.Σ.Επ. γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης την άνοιξη του 2013. Διάφοροι άνθρωποι με ποικίλα ενδιαφέροντα και ετερόκλητες εμπειρίες που μοιράζονται όμως έναν κοινό σκοπό: μια ζωή πιο δίκαιη, πιο ηθική, με βάση την αειφορία, την επαφή με τη φύση και τις τέχνες και με εμπιστοσύνη στις ανθρώπινες σχέσεις.

Η Από Κοινού Κοιν.Σ.Επ. έχει τρεις αλληλένδετες γραμμές-δράσεις: την καλλιέργεια και παραγωγή προϊόντων-υπηρεσιών μικρής κλίμακας και με φυσικές μεθόδους, την εκπαίδευση με εναλλακιτκές μεθόδους, ηθική και αγάπη και τον πολιτισμό με τη διάδοση τεχνών, παράδοσης και κουλτούρας.

Βαθύτερος και ουσιαστικός σκοπός του Από Κοινού Κοιν.Σ.Επ. είναι να τεθούν οι βάσεις για μια αυτάρκη, αλληλέγγυα, ανταλλακτική μικρο-οικονομία που δεν θα αποσκοπεί στην αισχροκέρδεια.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνηση, ιδέα, παρατήρηση. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (1)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Γρηγορίου Λάμπρακη 7, Ηράκλειο, Κρήτη
Π.Ε. Ηρακλείου
Τηλ: 
2810823511 - 2810822469, κινητό 6948823131
Υλικά