Δράσεις Στο Νέο Σπίτι Αλληλεγγύης Των "Ενεργών Πολιτών Λάρισας"

Δευτέρα, 19 Μαΐου, 2014 - 10:00

Στο νέο σπίτι μας! 

Ύστερα από 2 περίπου χρόνια ανιδιοτελούς δράσης οι Ενεργοί Πολίτες κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το κοινό τους όνειρο: απέκτησαν το δικό τους σπίτι, για να στεγάσουν την ανάγκη τους για προσφορά. 
Σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα, λίγο μετά τις 7μ.μ., τα εγκαίνια της Στέγης Αλληλεγγύης στο κέντρο της πόλης της Λάρισας. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο όμορφο κτίριο, στη συμβολή των οδών Παναγούλη (37) και Μανδηλαρά, το οποίο θα φιλοξενεί από εδώ και στο εξής τις προσπάθειες των εθελοντών. Ένας χώρος ζεστός και φιλόξενος, που με πολύ μεράκι και αγάπη φρόντισαν τις προηγούμενες μέρες εθελοντές απ’ όλη τη Λάρισα, ειδικά διαμορφωμένος ώστε να εξυπηρετεί όσο το δυνατόν περισσότερες δράσεις. Στον πρώτο όροφο εκτός από τη γραμματεία η οποία θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00, πλην των απογευμάτων της Τρίτης και της Πέμπτης , θα φιλοξενούνται ποικίλες εκδηλώσεις καθώς επίσης και η φιλόδοξη προσπάθεια λειτουργίας του « Κοινωνικού φροντιστηρίου» για μαθητές και ενήλικες. Επιπλέον στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει δημόσια ανταλλακτική βιβλιοθήκη. Στο υπόγειο της Στέγης Αλληλεγγύης στεγάζεται το Αλληλέγγυο Παντοπωλείο με δεκάδες μόνιμα ωφελημένες οικογένειες που αξιολογήθηκαν από εθελόντριες κοινωνικές λειτουργούς. Στον ίδιο χώρο συγκεντρώνονται και διανέμονται όχι μόνο τρόφιμα αλλά και είδη ένδυσης καθώς επίσης λειτουργεί η ομάδα διάσωσης παραδοσιακών ποικιλιών φυτών « Σώζω σπόρους». Εκτός από τα παραπάνω οι εθελοντές γιατροί και νοσηλεύτριες των ενεργών πολιτών εργάζονται στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που λειτουργεί για δεύτερο χρόνο στο ισόγειο της πρώην κλινικής Κατσίγρα στην πλατεία Ταχυδρομείου. 
Οι Ενεργοί Πολίτες περιμένουν την ανταπόκριση όσων μπορούν να συνδράμουν στο έργο τους και να γίνουν κι αυτοί εθελοντές.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Παναγούλη 37 & Μανδηλαρά
Δήμος Λαρισαίων