Παρουσίαση της ΒΙΟ.ΜΕ

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, 2013 - 19:00

Το εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ, λίγο πολύ είναι γνωστό: οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, πριν από περίπου δέκα μήνες, αποφάσισαν να αναλάβουν την διαχείριση του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, αλλάζοντας παράλληλα την παραγωγή από προϊόντα για κεραμικά πλακάκια σε οικολογικά προϊόντα καθαρισμού. Έκτοτε, η πρωτοβουλία αποτελεί το πρώτο παράδειγμα αυτοδιαχείρισης εργοστασίου στην Ελλάδα, κερδίζοντας την στήριξη και την αλληλεγγύη πολιτών από τη χώρα μας και το εξωτερικό.

Η «σβούρα», αφού ολοκλήρωσε την 1η διάθεση των προϊόντων της ΒΙΟΜΕ λίγες μέρες πριν, προχωράει σε μια ακόμα κίνηση, για να γνωρίσουμε αυτή τη φορά τους ανθρώπους πίσω από την πρωτοβουλία.

Την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου στις 7:00μμ, θα συνδεθούμε ζωντανά μέσω skype με μέλη του σωματείου εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ στην Θεσσαλονίκη, ενώ στον χώρο θα βρίσκονται μέλη και αλληλέγγυοι της πρωτοβουλίας από την Αθήνα που θα μας ενημερώσουν και θα συζητήσουμε μαζί τους για την εξέλιξη, τα προβλήματα και την πορεία του εγχειρήματός τους.

Την ίδια μέρα θα υπάρχει μικρή έκθεση προϊόντων της ΒΙΟΜΕ.

Την ημέρα της εκδήλωσης συγκεντρώνουμε συσκευασμένα τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Π. Τσαλδάρη 123 και Καισαρείας, 1ος όροφος (είσοδος από Καισαρείας)
Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη
Επισυναπτομενα Αρχεια: