1η διάθεση τροφίμων χωρίς μεσάζοντες

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2013 - 08:00

 

 

Η κίνηση Αλληλέγγυοι Δρόμοι είναι μια ανοιχτή πρωτοβουλία ενεργών πολιτών με διαφορετικές κοινωνικοπολιτικές διαδρομές και προσωπικές εμπειρίες.

Η σύνθεση αυτής της διαφορετικότητας με άξονα την κοινωνική ευαισθησία, τη διάθεση εθελοντικής προσφοράς, δράσης και αντίστασης μας ώθησε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια κοινή προσπάθεια, η οποία να αγκαλιάζει ολόκληρη την κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Η πρωτοφανής και εντεινόμενη επίθεση που δέχεται το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας από την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής της άγριας λιτότητας, οδηγεί σε μια βαθιά και παρατεταμένη, κοινωνική, οικονομική, πολιτική κρίση που έχει εξελιχθεί σε ανθρωπιστική και επισιτιστική.

 Η κρίση αυτή δημιουργεί τον κίνδυνο όχι απλά διάλυσης του κοινωνικού κράτους αλλά ολόκληρου του κοινωνικού ιστού.

Η ανεργία, η φτώχεια, τα κλειστά μαγαζιά, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, τα χαράτσια, οι νέοι φόροι, η διάλυση της υγείας και της εκπαίδευσης, η μετανάστευση των νέων, οι ουρές στα συσσίτια, οι άστεγοι συμπολίτες μας, οι αυτοκτονίες, τα πεινασμένα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία και οι οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες τους όλο και πληθαίνουν.

Οι πολιτικές επιστρατεύσεις εργαζομένων που αγωνίζονται, η ένταση της καταστολής και τα ρατσιστικά φαινόμενα δημιουργούν ακραίες συνθήκες φτωχοποίησης του λαού και συρρίκνωσης της δημοκρατίας.  Επομένως, ο δρόμος της αξιοπρέπειας, της αντίστασης, της ανιδιοτελούς συνεργασίας και αμοιβαίας συμμετοχής τίθεται εξαρχής ως όρος επιβίωσης. Οφείλουμε να μείνουμε όρθιοι. Οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι σε κάθε συμπολίτη μας. Να δημιουργήσουμε δομές κοινωνικής στήριξης, οικονομικής ανακούφισης, πολιτισμικής δράσης, ανθρώπινης επικοινωνίας και επαφής. Να συγκροτήσουμε ομάδες αλληλέγγυας δράσης σ’ αυτούς του τομείς, ώστε κανείς να μη νοιώθει μόνος του και αβοήθητος.

Ξεκινάμε λοιπόν τη δράση μας αντιστεκόμενοι στην κερδοσκοπία μιας χούφτας μονοπωλιακών ομίλων και μεγάλων αλυσίδων εμπορίας τροφίμων που ελέγχουν και καθορίζουν τις τιμές βασικών προϊόντων. Καταργούμε τους χονδρέμπορους και τους μεσάζοντες εξασφαλίζοντας τη διάθεση προϊόντων απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή προμηθεύοντας φτηνά και ποιοτικά βασικά είδη διατροφής.

Σε αυτή την προσπάθεια, έχει θέση ο κάθε συμπολίτης μας, που επιθυμεί να διαθέσει τις γνώσεις και τον χρόνο του συμμετέχοντας ενεργά και ισότιμα σε εθελοντική βάση.

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:________________________________________________________

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: _______________________________________________________________       

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: _______________________    e-mail: ________________________________

Θέλω να συμμετέχω στις δράσεις της κίνησης: £

Θέλω να ενημερώνομαι με e-mail για τις δράσεις της κίνησης: £

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας :  6984180329(Cosmote) – 6933007290(Wind) – 6946667806(Vodafon) – 210.6108750 (10.00-12.00 π.μ.)

                                           alldromoi.blogspot.gr        mail: allileggyoidromoi@gmail.com

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

παρκινγκ ΟΑΚΑ επι της Αμαρυσίας Αρτέμιδος
Δήμος Αμαρούσιου
Επισυναπτομενα Αρχεια: