Η Θρυαλλίδα τιμά την ημέρα της Γυναίκας και διοργανώνει εκδήλωση την 12/3

Τρίτη, 12 Μαρτίου, 2019 - 19:30

«Γυναίκες αγαπώ που πριν χιλιάδες χρόνια εζήσαν

και τις αγάπησαν ποιητές και τις ετραγουδήσαν»*
 
*Herman Hesse
 
8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Τιμούμε τους αγώνες των γυναικών και του φεμινιστικού κινήματος για ίσα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά δικαιώματα, γιορτάζουμε κάθε μέρα τις γυναίκες που διεκδικούν τα όνειρά τους, χωρίς να σιωπούν.  
Θέλουμε μία κοινωνία χωρίς σεξισμό, ανισότητες και έμφυλη βία. Μία ζωή που όλοι/όλες να κοιταζόμαστε στα μάτια σαν ίσος προς ίσο, χωρίς φόβο και διακρίσεις. Ίση ζωή.
 
Ο Σύλλογος Κοινωνικής και Πολιτιστικής Παρέμβασης «Θρυαλλίδα», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνει την εκδήλωση «Γυναίκες αγαπώ που πριν χιλιάδες χρόνια εζήσαν και τις αγάπησαν ποιητές και τις ετραγουδήσαν» την Τρίτη 12 Μαρτίου, ώρα 19.30.
 
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, η Αλεξάνδρα Μπαλάντινα, Καθηγήτρια Ανθρωπολογίας και Εθνομουσικολογίας, θα παρουσιάσει διάλεξη με θέμα:   «Όψεις Μουσικής Λογοκρισίας: Από τον Πλάτωνα μέχρι τις Pussy Riots και τους Taliban». Στη συνέχεια, η Αλεξάνδρα Μπαλάντινα στο τραγούδι, το tombak και το daf και ο Davood Farajollahi στο ταρ, θα παίξουνε παραδοσιακά κομμάτια από την Περσική κλασσική μουσική.
 
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, η Θέλμα Καραγιάννη και ο Βασίλης Σαλταγιάννης ερμηνεύουν γνωστά τραγούδια γραμμένα για τη γυναίκα, επιχειρώντας να αποδώσουν μέσα από τις επιλογές τους τις ποικίλες εκφάνσεις της γυναικείας φύσης. 
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Θρυαλλίδα
Ηρακλειδών 11-13,Θησείο

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ηρακλειδών 11-13,Θησείο