Οι ανελέητοι βομβαρδισμοί, τα αθώα θύματα, κυρίως παιδιά και γυναίκες, η ισοπέδωση της Λωρίδας της Γάζας συνεχίζουν να στοιχειώνουν την καθημερινότητα μας. Από τον Οκτώβριο το Ισραήλ με την βοήθεια των ΗΠΑ και την ανοχή της Ε.Ε, συνεχίζει να καταπατά το διεθνές δίκαιο, αγνοώντας τις συστάσεις του Ο.Η.Ε και όλης της ανθρωπότητας που καταδικάζουν την γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Ακόμα και οι πολίτες στο ίδιο το Ισραήλ με πρώτους τους συγγενείς των ομήρων αντιδρούν στην σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Στην δική μας λογική δεν υπάρχουν μικρές ή μεγάλες ανθρώπινες απώλειες. Η αλληλεγγύη είναι η απάντηση μας. Ενώνουμε την φωνή μας με τα εκατομμύρια των ανθρώπων που διαδηλώνουν για να σταματήσει η σφαγή, να δικαιωθούν οι αγώνες του παλαιστινιακού λαού να εφαρμοσθούν επιτέλους οι διεθνείς συμφωνίες και να ιδρυθεί παλαιστινιακό κράτος. Η Αλληλεγγύη για Όλους σε συνεργασία με την Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας συνεχίζει την καμπάνια αλληλεγγύης με σκοπό την αγορά ενός ασθενοφόρου και ιατροφαρμακευτικού υλικού που θα παραδοθούν στις πληγείσες περιοχές.

Σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια μας καταθέτοντας στον λογαριασμό: Τράπεζα Εθνική Αρ. Λογαριασμού: 16800857829 IBAN GR91 0110 1680 0000 1680 0857 829 BIC ETHNGRAA Όνομα δικαιούχου Αλληλεγγύη για Όλους ΑΜΚΕ

Το BDS Greece, το ελληνικό τμήμα του διεθνούς κινήματος για το Μποϊκοτάζ, την Απόσυρση Επενδύσεων και τις Κυρώσεις εναντίον του κράτους του Ισραήλ, διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο «Παρακολουθήσεις, Καταστολή και Συλλογική Τιμωρία», το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου, στις 18.00 στο αμφιθέατρο Παπαρρηγοπούλου της Νομικής Σχολής Αθηνών (Σόλωνος 57) Αυτές τις μέρες δεν εξελίσσονται απλώς τραγικά γεγονότα στη Γάζα. Ο μαζικός βομβαρδισμός του λαού και των υποδομών της πόλης, ο εκτοπισμός και ο βομβαρδισμός των εκτοπισμένων είναι πολιτική επιλογή εθνοκάθαρσης των Παλαιστινίων από το Ισραήλ, που γίνεται δυνατή λόγω των πολιτικών, οικονομικών και άλλων σχέσεων που απολαμβάνει με πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Η γεωπολιτική επιλογή στήριξης του Ισραήλ από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, διαχέεται σε μια σειρά από οικονομικές σχέσεις, πολεμικούς εξοπλισμούς και προγράμματα παρακολούθησης και ελέγχου πληθυσμών, συμπεριλαμβανομένου του ισραηλινού κατασκοπευτικού λογισμικού Predator, θύματα του οποίου υπήρξαν στην χώρα μας πολιτικοί, δημοσιογράφοι, στρατιωτικοί, δικαστικοί και απλοί πολίτες.

Είκοσι τρεις ημέρες πολέμου, είκοσι τρεις ημέρες ανελέητων βομβαρδισμών, είκοσι τρεις ημέρες που τα αθώα θύματα, κυρίως παιδιά και γυναίκες, στοιχειώνουν την καθημερινότητα μας. Είκοσι τρεις ημέρες κορύφωσης της γενοκτονίας των Παλαιστινίων. Το Ισραήλ με την βοήθεια των ΗΠΑ και την ανοχή της Ε.Ε, καταπατώντας το διεθνές δίκαιο, αγνοώντας τις συστάσεις του Γ.Γ. φαίνεται αποφασισμένο να το πάει μέχρι τέλους, χωρίς καν να υπολογίζει τις δικές του απώλειες. Σε αυτήν την συγκυρία και με δεδομένο ότι στην δική μας λογική δεν υπάρχουν μικρές ή μεγάλες ανθρώπινες απώλειες, η αλληλεγγύη είναι η απάντηση μας. Ενώνουμε την φωνή μας με τα εκατομμύρια των ανθρώπων που διαδηλώνουν για να σταματήσει η σφαγή, να δικαιωθούν οι αγώνες του παλαιστινιακού λαού να εφαρμοσθούν επιτέλους οι διεθνείς συμφωνίες και να ιδρυθεί παλαιστινιακό κράτος. Η Αλληλεγγύη για Όλους σε συνεργασία με την Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας διοργανώνει καμπάνια αλληλεγγύης με σκοπό την αγορά ενός ασθενοφόρου και ιατροφαρμακευτικού υλικού που θα παραδοθούν στις πληγείσες περιοχές. Σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια μας καταθέτοντας στον λογαριασμό: Τράπεζα: ΕΘΝΙΚΗ BIC: ETHNGR AA Αριθμός Λογαριασμού: 040/018328-82 IBAN: GR35 0110 0400 0000 0400 1832 882 Όνομα Δικαιούχου: ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ & ΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Με την ένδειξη ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ή PALESTINE (είναι υποχρεωτικό) Στεκόμαστε με αλληλεγγύη δίπλα στον Παλαιστινιακό λαό.

Δέκα μέρες μετά την έναρξη της καμπάνιας μας η ανταπόκριση των αλληλέγγυων είναι τεράστια και πραγματοποιούνται συνεχώς αποστολές στις πληγείσες περιοχές. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους χώρους καταγράφοντας ανάγκες και τυχόν ελλείψεις. Η Αλληλεγγύη για Όλους με την στήριξη των δομών της χώρας συνεχίζει την καμπάνια και για αυτή την εβδομάδα ανανεώνοντας τη λίστα αναγκών. Χρειαζόμαστε: Υγρά μαντηλάκια Πάνες ενηλίκων-ανηλίκων Νερά Υγρά αντισηπτικά Χαρτομάντιλα χαρτί υγείας και κουζίνας Καθαριστικά Τρόφιμα μακράς διαρκείας Γαλότσες Εντομοαπωθητικά Σχολικά Εναλλακτικά μπορείτε να ενισχύσετε την καμπάνια μας καταθέτοντας στο λογαριασμό μας για την αγορά ειδών: Τράπεζα: ΕΘΝΙΚΗ BIC: ETHNGR AA Αριθμός Λογαριασμού: 040/018328-82 IBAN: GR35 0110 0400 0000 0400 1832 882 Όνομα Δικαιούχου: ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ & ΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Με την ένδειξη ΘΕΣΣΑΛΙΑ (είναι υποχρεωτικό)

Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση μια μεγάλη εθνική κρίση, συνδυασμό της κλιματικής αλλαγής και της κατάρρευσης του κράτους που είναι ανήμπορο να προστατεύσει τους πολίτες του. Τρείς νομοί της χώρας βρίσκονται κυριολεκτικά κάτω από το νερό, σε δύο πρωτεύουσες νομών, δεκάδες κωμοπόλεις και χωριά της Θεσσαλίας έχουν σημειωθεί τεράστιες ζημιές και έχει σταματήσει η κανονική ζωή. Η Αλληλεγγύη για Όλους με την στήριξη των δομών της χώρας μας βρέθηκε ήδη δίπλα στους πλημμυροπαθείς στέλνοντας εμφιαλωμένο νερό. Γνωρίζοντας ότι οι ανάγκες είναι τεράστιες, τα τραύματα δύσκολα θα επουλωθούν εάν επουλωθούν, ξεκινάμε καμπάνια συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης.

Χρειαζόμαστε: ΥΓΡΑ ΜΑΝΤΗΛΑΚΙΑ ΠΑΝΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ -ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΝΕΡΑ ΥΓΡΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΗΛΑ ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ (ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ Ή ΣΕ ΆΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ) ΚΑΛΤΣΕΣ (ΜΟΝΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ) ΒΡΕΦΙΚΑ & ΠΑΙΔΙΚΑ ΡΟΥΧΑ (ΜΕΧΡΙ 5 ΕΤΩΝ) Εναλλακτικά μπορείτε να ενισχύσετε την καμπάνια μας καταθέτοντας στο λογαριασμό μας για την αγορά ειδών: Τράπεζα: ΕΘΝΙΚΗ BIC: ETHNGR AA Αριθμός Λογαριασμού: 040/018328-82 IBAN: GR35 0110 0400 0000 0400 1832 882 Όνομα Δικαιούχου: ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ & ΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Με την ένδειξη ΘΕΣΣΑΛΙΑ (είναι υποχρεωτικό)

Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά στέκεται αλληλέγγυο στα σύγχρονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και στις εκπαιδευτικές ανάγκες του ενήλικου μεταναστευτικού πληθυσμού. Από το 2005 εως και σήμερα θέτουν τις βάσεις για έναν δικαιότερο κόσμο ενάντια στους αποκλεισμούς και τις διακρίσεις. Παρέχουν δωρεάν μαθήματα ελληνικών και ξένων γλωσσών όλων των επιπέδων και προετοιμάζουν υποψηφίους για τις εξετάσεις ελληνομάθειας και Ιθαγένειας. Παράλληλα διοργανώνουν και συμμετέχουν σε δράσεις, εκπαιδευτικού, πολιτιστικού ή κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου. Δεν είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση, έχουν νομική μορφή Συλλόγου και διεκδικούν μέσα από τη χαρά της μάθησης και της διδασκαλίας ένα ασφαλές κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον που θα σέβεται τις αρχές και τις αξίες της ανθρώπινης ζωής. Αν θέλετε να γίνετε και εσείς μέλη της σχολικής τους κοινότητας, οι εγγραφές αρχίζουν απο αυτή την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και θα συνεχιστούν για τις δύο επόμενες Κυριακές 17 και 24 Σεπτεμβρίου μεταξύ των ωρών 12:00 - 17:00 στις σχολικές εγκαταστάσεις του 14ου Γυμνάσιου Πειραιά (Αγίων Αναργύρων και Κω - Παλιά Κοκκινιά ) στο χώρο της Γραμματείας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω e-mail στο info@asmpir.gr ή τηλεφωνικά στο 210 4200917 τις προαναφερόμενες μέρες και ώρες λειτουργίας.

Σελίδες