Κοινωνική Αλληλεγγύη Αγίας Βαρβάρας

Παιδεία, Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης, Τροφή
Παρουσιαση της δομης

Βασικοί άξονες δράσης μας είναι η Υγεία, η Τροφή και η Παιδεία. Πιο συγκεκριμένα και με βάση τα παραπάνω έχουμε δρομολογήσει τα παρακάτω:

 ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Μέσα από την δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου στην πόλη μας στοχεύουμε να διευκολύνουμε την πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας στα άτομα που είναι αποκλεισμένα όπως άνεργοι, ανασφάλιστοι, μετανάστες κτλ. Έχει ήδη δημιουργηθεί δίκτυο ιατρών και φαρμακοποιών οι οποίοι θα απασχοληθούν εθελοντικά σε αυτή την δράση καθώς και εθελοντών για την απαραίτητη γραμματειακή υποστήριξη.

 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή και συνεργαζόμαστε με την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ και είμαστε σε θέση να συνδράμουμε ώστε να μην γίνει καμία διακοπή ρεύματος λόγω απλήρωτου λογαριασμού αλλά και να προωθούνται/διευκολύνονται ρυθμίσεις και διακανονισμοί προς όφελος των συμπολιτών μας που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις πληρωμές των λογαριασμών τους.

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Σχεδιάζουμε τη συγκέντρωση και διανομή τροφίμων σε άπορες και οικονομικά αδύνατες οικογένειες ή μεμονωμένα άτομα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης ενέργειας είναι η υπόδειξη τέτοιων οικογενειών/ατόμων που θα γίνει μέσα από την συνεργασία των εθελοντών της Κ.Α.

 ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Μέσα από τη δημιουργία ενός δικτύου εκπαιδευτικών θα δίνονται δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για παιδιά αλλά και εκπαιδευτικά σεμινάρια ενηλίκων.

 Αυτά για αρχή! Ο στόχος είναι μέσα από την κοινή δράση και διεκδίκηση να δύνονται λύσεις άμεσες σε προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα, επειδή κάποιοι άλλοι έτσι αποφάσισαν.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (2)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δήμος Αγίας Βαρβάρας
Υλικά