<p>Οι μνημονιακές πολιτικές που οδήγησαν χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, με αποτέλεσμα το ¼ του πληθυσμού να ζει σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας, έπληξαν άμεσα και τη δυνατότητα ικανοποίησης βασικών αναγκών, και η τροφή ως πρώτη και σημαντικότερη δεν εξαιρείται.</p>
<p>Μεγάλο μέρος του πληθυσμού, μέσα σε αυτό και μικρά παιδιά, υποσιτίζεται.</p>
<p>Σήμερα αναπτύσσονται σε όλη την επικράτεια πρωτοβουλίες αλληλεγγύης σε πολλαπλά επίπεδα, που έχουν σαν στόχο να καλύψουν τις ανάγκες διατροφής των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων.</p>
<p> </p>
<ul><li>Πακέτα τροφίμων που δίνονται σε ανθρώπους που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας</li>
<li>Συλλογικές κουζίνες</li>
<li>Συλλογικά συσσίτια</li>
<li>Κοινωνικά παντοπωλεία</li>
<li>Δράσεις διάθεσης τροφίμων χωρίς μεσάζοντες</li>
<li>Κοινωνικοί παραγωγικοί ή καταναλωτικοί συνεταιρισμοί</li>
</ul><p> </p>
<p>δημιουργούν μια πανελλαδική δικτύωση ενάντια στην πείνα και με απώτερο, αλλά επιτακτικά επείγοντα στόχο, τη διατροφική επάρκεια σε βασικές τροφές για όλους και όλες στην κοινωνία.</p>
<p> </p>
<p>Η ομάδα τροφής στοχεύει:</p>
<p>-       στην ενίσχυση της πανελλαδικής δικτύωσης  όλων αυτών των πρωτοβουλιών</p>
<p>-       στη μεταφορά τεχνογνωσίας και πληροφόρησης</p>
<p>-       στην ενδυνάμωση της συνδεσης παραγωγών- καταναλωτών</p>
<p>-       στην υλικοτεχνική ενίσχυση δράσεων με τους παραπάνω στόχους</p>

Τροφή
Η Αλληλεγγύη για όλους Σαλαμίνας είναι μία αυτοοργανωμένη ομάδα πολιτών με εθελοντική δράση. Στόχος της είναι η ανακούφιση των ευπαθών συνανθρώπων μας, με δράσεις συγκέντρωσης και διανομής τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, ρουχισμού κ.α. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2104654089 6955265709 6975692669 e-mail: solidaritysalaminas@gmail.com
Δήμος Σαλαμίνας
Τροφή, ΥΓΕΙΑ, Μετανάστες
Ο σύλλογος εθελοντών Albatros είναι ένα σωματείο που ιδρύθηκε με σκοπό την αντιμετώπιση των θεμάτων των προσφύγων, των βασικών αναγκών επιβίωσης ανέργων, άπορων, ευάλωτων συμπολιτών μας στην εποχή της ανθρωπιστικής κρίσης που μας έχει επιβληθεί.
Π.Ε. Θεσσαλονίκης
Ιασωνίδου 4, Θεσσαλονίκη
Τροφή
Η Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου είναι μία ομάδα ατόμων η οποία ξεκίνησε την δράση της το 2010, με στόχο την κάθε δυνατή βοήθεια σε αυτούς που έχουν ανάγκη, έχοντας θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα τη στήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας, διανέμει ένα πλήρες γεύμα σε πάνω από 100 άτομα, επίσης ετοιμάζει και διαθέτει πακέτα τροφίμων που ωφελούνται πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρία, μοναχικοί ηλικιωμένοι, άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας, άποροι που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Π.Ε. Μαγνησίας
Κοραή 90, Βόλος
Τροφή, Πακέτα, Μετανάστες
Είμαστε μια ομάδα από άτομα με βάση την Αθήνα με ένα κοινό στόχο. Να χτίσουμε ένα καλύτερο κόσμο βοηθώντας απόρους ανθρώπους. θέλουμε να παλέψουμε εναντία στην πείνα, θρεπτικά προβλήματα, φτώχια, αρρώστιες και αδικίες. Γιατί πιστεύουμε στους ανθρώπους και θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την παρούσα κρίση των ανθρωπίνων αξιών.
Δήμος Αθηναίων
Αιόλου 68-70, Αθήνα
Τροφή, Ανταλλακτικά δίκτυα – Τοπικές Μονάδες Συναλλαγής
Το "Καλαθάκι" είναι μία πρωτοβουλία αλληλεγγύης στην Θεσσαλονίκη. Είναι δηλαδή μία προσπάθεια να σταθούμε όλοι μαζί στο ύψος των καιρών, να κρατηθούμε όρθιοι και ενωμένοι. Πρόκειται για αυτοδιαχειριζόμενη και αυτοοργανωμένη προσπάθεια, στον αντίποδα της αδράνειας και της αδιαφορίας.
Π.Ε. Θεσσαλονίκης
Τσιμισκη 56, Θεσσαλονίκη
Τροφή, ΥΓΕΙΑ
Στόχος µας είναι να σταθούµε αλληλέγγυοι στον κόσµο που πλήττεται άµεσα και όχι να υποκαταστήσουµε υπάρχουσες δηµόσιες δοµές, όπως νοσοκοµεία, σχολεία κτλ. Θέλουµε να λειτουργήσουµε µαζί και δίπλα µε τους πολίτες, διεκδικώντας κατακτήσεις της Ευρώπης και της χώρας µας εδώ και έναν αιώνα, τη δηµόσια και καθολική παροχή κοινωνικών υπηρεσιών. Στόχος είναι η -άµεση στήριξη των θυµάτων της λιτότητας και της ανθρωπιστικής κρίσης.
Αμπελόκηποι
Κεδρηνού 57, Αμπελόκηποι

Πανελλαδικό Συντονιστικό Αλληλέγγυων Δράσεων "Χωρίς Μεσάζοντες": Πρόταση νόμου για τη θεσμοθέτηση των αγορών

Το κίνημα «Χωρίς-Μεσάζοντες»,  γεννήθηκε τα χρόνια της μεγάλης κρίσης,  που έπληξε και πλήττει την πατρίδα και το λαό μας. Στα πέντε αυτά δύσκολα χρόνια, η εθελοντική συνεισφορά των χιλιάδων μελών, που το αγκάλιασαν,  ανάπτυξε ένα πολύμορφο κίνημα μέσα από τη δημιουργία εκατοντάδων δομών αλληλεγγύης σε όλη την χώρα.

Τροφή, Κοινωνική - Αλληλέγγυα Οικονομία
Σε καιρούς κρίσης, οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής, σε καιρούς επίθεσης σε δικαιώματα και κατακτήσεις, η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση επιβίωσης της πληττόμενης κοινωνίας και μοναδική σανίδα σωτηρίας στις κρίσιμες αυτές στιγμές της ζωής του ανθρώπου και της κοινωνίας.
Δήμος Ηρακλείου
Αθηνάς 12, Νέο Ηράκλειο
Τροφή
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ συγκροτήθηκε το Φεβρουάριο του 2016 από ομάδα κατοίκων του Παγκρατίου (και όχι μόνο), προκειμένου να στηριχθούν όσοι και όσες έχουν ανάγκη στην περιοχή μας και στις όμορες περιοχές λόγω συνθηκών οικονομικής κρίσης.
Παγκράτι
Τροφή, Κοινωνική - Αλληλέγγυα Οικονομία, Κοινωνικά Φροντιστήρια
Δήμος Παλαιού Φαλήρου
Αγίου Αλεξάνδρου 5 Παλαιό Φάληρο, ΤΚ 17561

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - Τροφή