Δελτίο Τύπου - Γάζα 13/10/2014

13/10/2014 - 17:45

Αίγυπτος, Ράφα, Λωρίδα της Γάζας, Μπέιτ Χανούν, Σεντζάγια, Χαν Γιούνις …Αθήνα

Το μεγάλο ταξίδι της αποστολής φαρμακευτικής βοήθειας στην Λωρίδα της Γάζας και τον Παλαιστινιακό Λαό ολοκληρώθηκε, ο αγώνας για μια ελεύθερη Παλαιστίνη συνεχίζεται.

Ο 105,5 Στο Κόκκινο, η ανθρωπιστική οργάνωση Fair Planet,  η Αλληλεγγύη για Όλους, το  Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων, βρέθηκαν 7 ημέρες στην αποκλεισμένη Γάζα, μεταφέροντας 11 τόνους ιατροφαρμακευτικού υλικού, ποσότητα ανέλπιστα μεγάλη για την Ελλάδα της κρίσης, που συγκεντρώθηκαν  το καλοκαίρι στα πλαίσια της πανελλαδικής εκστρατείας «Αυτή η Γάζα δεν κρατάει άλλο αίμα», με  τη συνδρομή κοινωνικών ιατρείων και ραδιοφωνικών σταθμών από όλες τις γωνιές της χώρας.

Ο ελληνικός λαός εξέφρασε με τον πιο δυναμικό τρόπο την έμπρακτη αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό, ο οποίος βίωσε για 51 ημέρες τη βάρβαρη επίθεση και τους βομβαρδισμούς από το Ισραήλ. Η καταστροφή που αντικρίσαμε στη Λωρίδα της Γάζας ήταν σοκαριστική. Ολόκληρες συνοικίες ισοπεδωμένες, υποδομές κατεστραμμένες, σχολεία και νοσοκομεία χτυπημένα, τραγικές ελλείψεις. 150.000 άστεγοι, γονείς και παιδιά σε καταυλισμούς σχολείων, σε συγγενικά και φιλικά πρόσωπα,  στα γκρεμισμένα σπίτια τους και τα χαλάσματα.

Μια πόλη, μια χώρα μετά τις καταστροφές των επιθέσεων, να μετρά θύματα και νεκρούς, να προσπαθεί για την καλύτερη αντιμετώπιση των χιλιάδων τραυματιών, σε ένα πεδίο του πιο παράλογου και βάρβαρου αποκλεισμού. Μια φυλακή! Άνθρωποι και αγαθά περνούν με το σταγονόμετρο ακόμα και αν έχουν όλες τις ειδικές και προβλεπόμενες άδειες. Ένα πεδίο βολής δοκιμών νέων όπλων και χημικών.

Ευχαριστούμε ολόψυχα όλες και όλους τους αλληλέγγυους πολίτες, τα Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης από την Αθήνα και όλη τη χώρα, τα Δίκτυα Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  κοινωνικούς φορείς, ιατρικούς και φαρμακευτικούς συλλόγους, ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιφέρειας, που συνέβαλαν στη συλλογή αυτής της μεγάλης ποσότητας φαρμάκων.

Ευχαριστούμε όλους  τους εθελοντές  και τις εθελόντριες που με ενθουσιασμό  και απόθεμα ψυχικής δύναμης ,  εργαστήκαν  ακούραστα μέσα στο κατακαλόκαιρο  για τη  διαλογή  και  την καταγραφή  των σκευασμάτων. Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, την Ελληνική Πρεσβεία στο Κάιρο, την Παλαιστική Πρεσβεία στην Αθήνα, την Ερυθρά Ημισέληνο της Αιγύπτου και της Παλαιστίνης, καθώς και την παλαιστινιακή ιατρική UHCC (Union of Health Care Committees-Gaza Strip) για τη φιλοξενία της.

Ελπίζουμε αυτή η προσφορά του κινήματος αλληλεγγύης από την Ελλάδα προς τον Παλαιστινιακό λαό της Λωρίδας της Γάζας, να συμβάλλει, έστω και λίγο, στον αγώνα για μια αξιοπρεπή ζωή σε μια ελεύθερη Παλαιστίνη, σε μια Μεσόγειο της ειρήνης.

Τα μέλη της αποστολής

Γιώργος Καλλιαμπέτσος, Ιζαμπέλ Μας, Ναυσικά Θεοτοκά, Έλενα Χατζημιχάλη, Κατερίνα Παπαγκίκα, Χρυσόστομος Λουκάς, Μιχάλης Καραγιάννης, Εσσάμ Αλαντάσι