Ενημέρωση από την αποστολή στη Γάζα (3 μέρα).

04/10/2014 - 19:00

Ανταπόκριση από την  Έλενα Χατζημιχάλη, μέλος της "αλληλεγγύης για όλους"

"Αν και δεν είμαι δημοσιογράφος αισθάνομαι την ανάγκη και την αγωνία να  καταφέρω να καταγράψω όσο το δυνατόν περισσότερες εικόνες και μαρτυρίες ανθρώπων από την τεράστια αυτή καταστροφή που έζησαν.
Μεγάλο μέρος της πόλης Beit Hanoun δεν είναι πια μια πόλη αλλά μια έκταση από χαλάσματα, γκρεμισμένα σπίτια, αυτοσχέδιες παράγκες για να κοιμούνται οικογένειες. Μεγάλοι και παιδιά μας έδειχναν τον τόπο που ήταν το σπίτι τους πριν τον βομβαρδισμό και μας εξηγούσαν πως προσπαθούν να επιβιώσουν καθημερινά. Συγκίνηση, θλίψη αλλά και χαμόγελο που μας βλέπουν, εναλλάσσονται στα πρόσωπα τους, αλλά και στα δικά μας. Οι μεγάλοι μιλούν, τα παιδιά μας οδηγούν μέσα στα χαλάσματα και μας δείχνουν.

Η αποστολή μας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Democratic Front for Liberation of Palestine (DFLP Gaza Strip), κατά την οποία μας ευχαρίστησαν για την αλληλεγγύη των Ελλήνων απέναντι στον Παλαιστινιακό Λαό και αργότερα το βράδυ ενημερωθήκαμε από γιατρούς της ένωσης εργαζομένων της UHWC για τα ιατρικά προβλήματα που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών."

 

Ακολουθεί ηχητικό από την ανταπόκριση της Έλενας  Χατζημιχάλης στο ραδ/σταθμό στο Κόκκινο 105,5



Βίντεο: 

gaza elena day3

Φωτογραφίες: