Ενημέρωση από τις δράσεις της Κοινωνικής Κουζίνας Αλληλεγγύης Κατερίνης

23/03/2015 - 14:30

Η Κοινωνική Κουζίνα Κατερίνης αποκτάει περισσότερους υποστη-ρικτές. Η Κοινωνική Κουζίνα με τη δράση της, είναι πλέον μια μεγάλη συλλογικότητα που έχει αγκαλιαστεί από πάρα πολύ κόσμο.

Η σταθερή παρουσία μας έξω από τα Σούπερ Μάρκετ κάθε Σάββατο, δίνει την ευκαιρία σε πολλούς ανθρώπους να γνωρίσουν την ομάδα, να μαθαίνουν για τις δράσεις μας και να συμμετέχουν σε αυτές.

Είναι χιλιάδες αυτοί που αφήνουν το πακέτο στο καρότσι μας όταν μας βρίσκουν έξω από το κατάστημα τροφίμων κάθε Σάββατο.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε λάβει μεγάλες ποσότητες τροφίμων από συμπολίτη μας που δεν επιδιώκει δημοσιότητα.

Δεχθήκαμε προσφορά κρέατος από κτηνοτρόφο ορεινού χωριού, που έμαθε για την ομάδα από το ραδιόφωνο.

Αυτή η αλληλεγγύη μας συγκινεί ιδιαίτερα και δείχνει τη δύναμη που έχει η κοινωνία μας όταν αποφασίζει να αυτοοργανωθεί σε όλους τους τομείς.

Οι δράσεις για την τροφή είναι μόνο η μια πλευρά της Κοινωνικής Κουζίνας. Η ομάδα βοηθάει ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη με όσους τρόπους μπορεί.

Πρώτα-πρώτα η συμμετοχή στην ομάδα χαρίζει ψυχολογική στήριξη και ελπίδα σε όσους συμμετέχουν.

Έχουμε δώσει και δίνουμε δωρεάν νομική στήριξη σε όσους την έχουν ανάγκη.

Λειτουργήσαμε το κοινωνικό φροντιστήριο το '13-'14 με εβδομήντα παιδιά, σε συνεργασία με άλλους φορείς(ΕΛΜΕ, φροντιστήρια).

Τελευταία βοηθήσαμε το αγωνιζόμενο Κομπάνι με τρόφιμα, μαζί με τον Σύλλογο Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ και την ομάδα Μητέρα Γη.

Η πιο τελευταία δράση μας ήταν, και πάλι σε συνεργασία με τους δύο παραπάνω φορείς, η συλλογή και μεταφορά τροφίμων και ρουχισμού στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ κοντά στην Ειδομένη.

Κοινωνική Κουζίνα Κατερίνης

Σαρανταπόρου 26

 

 

περισσότερα εδώ