Κομπάνι: Επιστρέφοντας στο σπίτι. Χτίζοντας ένα ελεύθερο κόσμο πάνω στα ερείπια του παλιού.

18/02/2015 - 19:45


Το Κομπάνι είναι ελεύθερο

Πρώτοι κάτοικοι επιστρέφουν τώρα στην πόλη τους, μόνο για να βρουν και να ανοικοδομήσουν τα σπίτια, τα σχολεία και τους δρόμους τους που καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Σώματα  εκατοντάδων νεκρών τζιχαντιστών του ISIS σαπίζουν στα μπάζα, σκορπισμένα στους δρόμους σπέρνοντας τον φόβο των ασθενειών.
Η ελευθερία και η αξιοπρέπεια απαιτούν θυσίες και το τίμημα που πρέπει πολλές φορές να πληρωθεί είναι δυσβάσταχτο. Τόσο σε ανθρώπινες ζωές όσο και σε υλικά αγαθά. Οι ελεύθεροι άνθρωποι όμως πάντα σχεδίαζαν και ξέρουν ότι μπορούν να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο ενός καλύτερου και δίκαιου κόσμου.

Καταστροφή: Σχολεία, δημοτικά κτίρια και δρόμοι έχουν μετατραπεί σε μπάζα. Στα σκορπισμένα ερείπια η επιχείρηση καθαρισμού βρίσκεται σε εξέλιξη μετά από την υποχώρησή του ISIS. Ωστόσο, ο μεγάλος αριθμός των καμένων και σάπιων πτωμάτων και ο κίνδυνος από τα μη εκραγέντα βλήματα όλμων βεβαιώνει ότι θα περάσουν  μήνες πριν η Κομπανί επιστρέψει στην κανονική της ζωή.

 

Η πλατεία του Δημαρχείου ή καλύτερα ότι απέμεινε μετα απο την επέλαση των βαρβάρων.(εικ.1)

Η πλατεία πρίν οι βάρβαροι εισβάλουν στην πόλη.(εικ.2)

Ότι απέμεινε απο το Λύκειο Al-Thawra.(εικ.3)

Το Λύκειο οπως ήταν τον περασμένο Σεπτέμβρη.(εικ.4)

Καρνιβαλισμός στο όνομα ενός ανώτερου θεού. Εικόνα απο το πέρασμα των πιστών στην πόλη της Κομπανί.(εικ.5)

Το κέντρο της πόλης όπως ήταν πρίν.(εικ.6) και ότι απέμεινε απο αυτό.(εικ.7)

Ο κεντρικός δρόμος της πόλης τον περασμένο Αύγουστο.(εικ.8)

Ο ίδιος δρόμος σήμερα.(εικ.9)

Αυτοί που την υπερασπίστηκαν θα είναι εκείνοι που θα την ξανακτίσουν για να στεγάσουν σε αυτήν όλη την αξιοπρέπεια μιάς ελεύθερης ζωής.(εικ.10)

πηγή:athens.indymedia.org


 



Φωτογραφίες: