Μεγάλη η ανταπόκριση από τους μαθητές του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού

08/04/2016 - 17:45

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση από τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού κατά την έναρξη της καμπάνιας «Πιάσε το χέρι μου», που συνδιοργανώνουν η συνεταιριστική «Εφημερίδα των Συντακτών», η «Αλληλεγγύη για Όλους» και το Δίκτυο μεταναστριών στην Ελλάδα «Μέλισσα».

Ο Δήμος κάλεσε τους μαθητές να προσφέρουν χρήσιμα είδη σε παιδιά που ζουν σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, μοιράζοντάς τους 450 σακίδια, όσα και τα σχολικά τμήματα που συμμετέχουν στη δράση, τα οποία οι μαθητές θα γεμίσουν με μαρκαδόρους, γραφική ύλη, παιχνίδια, είδη πρώτης ανάγκης αλλά και ευχές που θα δώσουν ελπίδα και χαρά στα μικρά προσφυγόπουλα.

Συνολικά, συμμετέχουν 61 σχολεία και 9.500 μαθητές από το Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού - από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο.

Κατά την παράδοση που πραγματοποιήθηκε στο Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων, το παρών έδωσε ο Δήμαρχος, Νίκος Σαράντης.

Η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε από τους Δήμους Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και Νέας Ιωνίας και σε αυτή συμμετείχαν 12.300 μαθητές, ενώ συνεχίζεται στους Δήμους Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής, με τη συμμετοχή  78 σχολείων και 14.166 μαθητών.

* Οι φωτoγραφίες είναι του Γ. Ζινδριλή