Παναττική Συνάντηση για τους Χωρίς Μεσάζοντες

09/03/2013 - 11:00

Το κίνημα «χωρίς μεσάζοντες» από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε ως σήμερα ανοίγει δρόμο για μια άλλη οικονομία, εκείνη που βασίζεται στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και όχι την εξυπηρέτηση των αγορών και του κέρδους. Συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία σχέσεων αλληλεγγύης μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών και προτάσσει ότι τα μέσα διατροφής αποτελούν αγαθά και όχι εμπορεύματα.

 

Είναι γεγονός, ότι το κίνημα «χωρίς μεσάζοντες», όπως κι όλα τα εγχειρήματα που πάνε κόντρα στην κυρίαρχη ιδεολογία, χτίζεται σ ένα “εχθρικό” περιβάλλον και πρέπει να θωρακιστεί απέναντι στις επιθέσεις του κράτους αλλά και να οριοθετηθεί απέναντι σε κακές πρακτικές που επιχειρούν να συκοφαντήσουν και να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά του.

 

Η «Αλληλεγγύη για όλους», επιθυμώντας να συμβάλλει στα παραπάνω, καλεί σε συνάντηση το Σάββατο 9/3/2013, 11.00-3.00 στον Πολυχώρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού - Ανοιχτή Πόλη (Μέγαρο Ερμής - Πανεπιστημίου 56, Εμμ. Μπενάκη 9 & Γαμβέτα 1, 1ος όρ), προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε μια «χάρτα καλών πρακτικών» των «χωρίς μεσάζοντες».