Παράσταση-διαμαρτυρία στο Διαμερισματικό Συμβούλιο 5ης Δ.Κ. Δήμου Αθηναίων, για την επαναλειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων.

12/12/2014 - 11:30

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 9.12.2014

Αντιπροσωπεία του Φαρμακείου Αλληλεγγύης στα Πατήσια, παραβρέθηκε στη συνεδρίαση  του Συμβουλίου 5ης Δημοτικής Κοινότητας τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου και κατέθεσε υπόμνημα σχετικό με την αναγκαιότητα άμεσης λειτουργίας των Δημοτικών Ιατρείων της 5ης Δημ. Κοινότητας που παραμένουν κλειστά 5 χρόνια.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου παραβρισκόταν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας, κα Στρατηγάκη, η οποία ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη  διαγωνισμοί προμηθειών για τεχνολογικό και για ξενοδοχειακό εξοπλισμό και ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού λόγω άρνησης του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κατά συνέπεια τα δημοτικά ιατρεία (όταν και εφ΄ όσον ανοίξουν) θα καλύπτονται με προσωπικό από τα άλλα δημοτικά ιατρεία εκ περιτροπής.

Η αντιπροσωπεία του ΦΑΠ αφού αναφέρθηκε στην έκρυθμη κατάσταση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των παιδιών,  απαίτησε την  ενεργοποίηση του Δήμου στα ζητήματα ανθρωπιστικής κρίσης και τη συνεργασία του με τις αλληλέγγυες δομές που στηρίζονται, αποκλειστικά, από ενεργοποιημένους - εθελοντές πολίτες.

 

Αθήνα, 8.12.2014

Προς

Κοινοτικό Συμβούλιο 5ης  Δημοτικής Κοινότητας

Κύριοι, Κυρίες Σύμβουλοι

Το Φαρμακείο Αλληλεγγύης στα Πατήσια, λειτουργεί από τον Ιανουάριο 2012, μέσα στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, στα Άνω Πατήσια.

Με πρωτοβουλία ομάδας γειτόνων και την υποστήριξη της 3ης ΕΛΜΕ (Καθηγητές) και της Ένωσης Γονέων  της 5ης Δημοτικής Κοινότητας του Δ. Αθηναίων παρέχουμε, δωρεάν, φάρμακα σε όλους τους συμπολίτες μας που είναι είτε ανασφάλιστοι είτε οικονομικά αδύναμοι.

Τα φάρμακα συγκεντρώνονται από προσφορές συμπολιτών μας και η λειτουργία του Φαρμακείου στηρίζεται, αποκλειστικά, στους εθελοντές. Οι ιατρικές συνταγές εκτελούνται, αποκλειστικά, από επαγγελματίες φαρμακοποιούς (εθελοντές) στον χώρο του Φαρμακείου.

Σήμερα το ΦΑΠ εξυπηρετεί 700 συμπολίτες μας -άνεργους, ανασφάλιστους, μικροσυνταξιούχους - και αρκετούς επαγγελματοβιοτέχνες της περιοχής που έχουν χάσει την ασφαλιστική τους κάλυψη.

Η προσέλευση, δε, νέων πολιτών που χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής αυξάνεται καθημερινά.

Κύριοι, Κυρίες Σύμβουλοι

Γνωρίζετε ότι στην περιοχή μας έχουν κλείσει δύο Δημόσια Νοσοκομεία και τα Δημοτικά Ιατρεία παραμένουν κλειστά για 5ο χρόνο.

Οι εξαγγελίες για νοσοκομειακή κάλυψη των ανασφάλιστων είναι στο κενό. Το τελευταίο διάστημα δεν εξυπηρετούνται ούτε οι άποροι πολίτες τους οποίους  τα Νοσοκομεία στέλνουν σε δομές αλληλεγγύης.

Παιδιά παραμένουν ανεμβολίαστα, με ότι αυτό συνεπάγεται μελλοντικά.

Κύριοι, Κυρίες Σύμβουλοι

Επειδή η κατάσταση στο χώρο της Υγείας επιδεινώνεται καθημερινά και οι Αλληλέγγυες Δομές Υγείας δεν μπορούν και δεν πρέπει να αντικαταστήσουν τις Υγειονομικές Υπηρεσίες της Πολιτείας, ζητάμε την άμεση λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων της περιοχής μας με τον απαραίτητο εξοπλισμό και ιατρικό προσωπικό ικανό να καλύψει την πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων της και με άμεση προτεραιότητα τον εμβολιασμό των παιδιών.

Στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία

Η Ομάδα Εθελοντών

 

Δ/νση: Ταϋγέτου 60 (είσοδος Πολιτιστικού Κέντρου Γκράβας)   Τηλ: 6978539803

e-mail: k.farmakeio5@gmail.com,   facebook: Φαρμακείο Αλληλεγγύης στα Πατήσια

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα & Τετάρτη 17.00-19.30, Πέμπτη 10-12