Δωδέκατη διανομή τροφίμων από την «Αλληλεγγύη για Όλους»

24/07/2017 - 13:30

Τη 12η προγραμματισμένη διανομή της, στα πλαίσια της ενίσχυσης των δομών αλληλεγγύης κατά την διάρκεια του θέρους, πραγματοποίησε η Αλληλεγγύη για Ολους το Σάββατο 22/7/2017 στο χώρο του ΚΤΕΟ στη Μάνδρα Αττικής.

Οι 72,5 τόνοι τροφίμων διενεμήθησαν σε 124 συλλογικότητες με αλληλέγγυα επισιτιστική δράση (δομές αλληλεγγύης, πρωτοβουλίες κατοίκων, κινήσεις πολιτών, κοινωνικές κουζίνες, συσσίτια, συνδέσμους εθελοντών, δομές προσφύγων, κοινωνικά παντοπωλεία , συλλόγους ΑΜΕΑ, σωματεία, ιδρύματα κ.α.).

Τα τρόφιμα που διανεμήθηκαν κατά την 12η διανομή περιελάμβαναν: γάλα μακράς διαρκείας, ρύζι, αλεύρι, χυμό ντομάτας, ηλιέλαιο, διάφορα είδη ζυμαρικών, ενώ όσες δομές διέθεταν την κατάλληλη υποδομή, παρέλαβαν κοτόπουλα από τα ψυγεία Ευρώπης.

Πέρα από τις 3 ετήσιες διανομές, οι οποίες χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Στήριξης Πρωτοβουλιών και Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η «Αλληλεγγύη για Όλους», πραγματοποιεί και έκτακτες διανομές, ενισχύοντας τις συλλογικότητες με τρόφιμα, τα οποία προέρχονται από προσφορές και δωρεάν διαθέσεις ιδιωτών, παραγωγών, και οργανισμών, οι οποίες κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους ξεπέρασαν τους 1.000 τόνους.