Καταγγελία του Δικτύου Ομάδων Αλληλεγγύης Δωδεκανήσου για επιθέσεις σε πρόσφυγες στη Λέρο

04/05/2017 - 13:00

πηγή: left.gr

Δύο «επιθέσεις από φασίστες» σε βάρος προσφύγων, στις 2 και 3 Μαΐου στη Λέρο, καταγγέλλει το Δίκτυο Ομάδων Αλληλεγγύης Δωδεκανήσου και καλεί «τους νησιώτες να απομονώσουν τις ρατσιστικές ξενοφοβικές φασιστικές χρυσαυγίτικες φωνές που επιδιώκουν να δηλητηριάζουν συνειδήσεις».

Ολόκληρη η καταγγελία:

"Την Τρίτη 2 Μαΐου το βράδυ, την ώρα που πρόσφυγες επέστρεφαν πεζοί στο χοτ-σποτ της Λέρου, δέχτηκαν επίθεση από φασίστες κινούμενοι με μηχανάκια με καλυμμένες πινακίδες σα συμμορία. Οι φασίστες χτύπησαν άσχημα με ρόπαλα και μαχαίρια τους αβοήθητους πρόσφυγες και έστειλαν 14 από αυτούς στο νοσοκομείο της Λέρου. Οι 4 από αυτούς παραμένουν για νοσηλεία.
Σα να μην έφτανε αυτό, την Τετάρτη 3 Μαΐου, οι φασίστες πραγματοποίησαν στο Λακκί και δεύτερη επίθεση!
 
ΠΟΙΟΣ ΟΠΛΙΖΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ;
 
Πρόκειται για τα ίδια χέρια που χτύπησαν πέρσι τον Ιούλιο στη Λέρο, που στοχοποίησαν αλληλέγγυους, που έσπειραν το ρατσιστικό τους μίσος και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.
 
Δηλώνουμε απερίφραστα, ως Δίκτυο Ομάδων Αλληλεγγύης Δωδεκανήσου, ότι τέτοιες ενέργειες δε θα γίνουν ανεκτές. Καλούμε τους νησιώτες να απομονώσουν τις ρατσιστικές ξενοφοβικές φασιστικές χρυσαυγίτικες φωνές που επιδιώκουν να δηλητηριάζουν συνειδήσεις και να μπολιάζουν ιδιαίτερα τη νέα γενιά με άγρια ένστικτα ανθρωποφαγίας και βαρβαρότητας.
 
Να σταματήσουν οι φασιστικές επιθέσεις!
Η αλληλεγγύη θα νικήσει!
Με τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί!
 
Δωδεκάνησα, 3/5/2017
ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
http://dodecanesesolidarity.blogspot.gr/
https://www.facebook.com/groups/DodecaneseSolidarity