ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

05/03/2020 - 15:45

Σήμερα, βλέπουμε να διαμορφώνεται μια κατάσταση όξυνσης της ξενοφοβίας και του εθνικισμού που πριμοδοτείται, από την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης  που με κλειστά σύνορα, pushback σε βάρκες με απελπισμένους πρόσφυγες, σχέδια δημιουργίας κλειστών κέντρων φυλακών,  αλόγιστη βία, καταστολή, και αυταρχισμό διογκώνει το προσφυγικό πρόβλημα και δημιουργεί μια εκρηκτική κατάσταση στα νησιά και τον Έβρο. 

Ταυτόχρονα σε όλη την χώρα διαμορφώνεται ένα κλίμα εθνικιστικής υστερίας ,έξαλλης πατριδοκαπηλείας, κατάλυσης κάθε έννοιας δικαίου. Είναι ιδιαίτερα ανησυχητική η παρουσία ακροδεξιών ταγμάτων εφόδου ,σε συνδυασμό με τις πληροφορίες για παρουσία ακροδεξιών και ναζιστικών στοιχείων από την Ευρώπη.   

Σαν   «Αλληλεγγύη για Όλους» που μαζί με τις δομές όλα αυτά τα χρόνια βρεθήκαμε στο πλάι των προσφύγων σε Ειδομένη, Λέσβο αλλά και όπου υπήρχε ανάγκη, τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές, ρατσιστικές συμπεριφορές μας βρίσκει απέναντι.

Καλούμε όλους και όλες εσάς που  παλέψαμε μαζί ως αλληλέγγυοι να συμμετέχουμε στη σημερινή συγκέντρωση και πορεία Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και στους μετανάστες στις 18:30 στα προπύλαια.